Politika

Ovo je Vučićev jedini PLAN za KiM: “Svi Srbi znaju da je Kosovo izgubljeno”!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da svi Srbi znaju da je Kosovo izgubljeno, ali da će on učiniti sve da “vrati šta se može”.

“Svi Srbi znaju da su izgubili Kosovo, ali ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da vratim šta se može, pa da to na kraju ne ispadne kao potpuni poraz ili potpuni gubitak”, rekao je Vučić za zagrebački Globus.

PROČITAJTE JOŠ: NAJVEĆI PROIZVOĐAČ LAŽNIH VESTI JE ALEKSANDAR VUČIĆ!

On je dodao da ga “svi napadaju, i u tim napadima ne biraju reči ni sredstva, ali niko od njih zapravo ne želi da se problem Kosova reši”.

“Ako ću videti da je nešto dobro za Srbiju, ja ću to gurati, bez obzira na posledice. Vidite da postižem neke opipljive rezultate, posebno na ekonomskom planu. Javni dug Srbije se smanjuje, teškim merama postižu se opipljivi rezultati. Ali ti koji misle, i tako se i ponašaju, da se rak može izlečiti aspirinom, ti ili loše žele Srbiji ili su budale”, rekao je Vučić čija je izjava deo teksta u kojem se analiziraju dešavanja na liniji Beograd-Priština.

PROČITAJTE JOŠ: INSPEKTOR-NAPREDNJAK DANJU BIJE I PRIVODI, A NOĆU DRŽI KAFANU U CENTRU GRADA!

Autor testa Darko Hudelist, među ostalim, navodi da se Vučić drži koncepta da će pokušati “odbraniti” sever Kosova, odnosno ocenjuje da je “sever Kosova njegova poslednja crta odbrane, u sklopu onoga što se u kosovsko-međunarodno-političkom žargonu naziva, evo ima tome već više od godinu dana, sveobuhvatnim sporazumom za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova”.

“Pojednostavljeno rečeno: da, priznaćemo Kosovo (ali bez čina eksplicitnog međunarodno-pravnog priznanja), ali ćemo zauzvrat ‘istrgovati’ sever Kosova. Nećemo im (Albancima na Kosovu) dati baš sve, nešto ćemo ipak uspeti zadržati i za sebe”, navodi autor u tekstu.

Autor podseća da se često piše o “(Vučićevom) konceptu tzv. ‘razmene teritorija’, odnosno konceptu ‘korekcije granica’ ” ili, kako navodi autor, konceptu “kompromisa”, što je reč koju Vučić poslednjih nedelja i meseci najčešće koristi.

PROČITAJTE JOŠ: OPET PRETI: NEĆETE MOJ PLAN ZA KOSOVO? E PA ZA NEKOLIKO DECENIJA BRANIĆETE I VRANJE!

(izvor: N1)

Comments

comments