Politika

Palma najavljuje nova ponižavanja: Od avgusta 5.000 za gospođu i 4.000 za gospodina!

Ukinite dnevnice odbornicima i nemojte da plaćate članove Gradskog veća, poruka je predsednika Skupštine opštine Jagodina Dragana Markovića Palme vlastima Beograda, uz podsećanje da u Jagodini nema komunalne policije, niti pauk servisa. On od kraja avgusta obećava veća socijalna davanja za građane Jagodine.

Dragan Marković Palma je za Fonet rekao da ne želi da kaznama puni budžet, već iz izvornih prihoda, od turizma i poreza na plate.

PROČITAJTE JOŠ: STUDENTI ISPRED PREDSEDNIŠTVA POKAZALI VUČIĆEVE LAŽI NA TOALET PAPIRU

„Neću da mi pauk uzme običnom poljoprivrednom proizvođaču auto zato što je došao do apoteke da kupi lekove i do bolnice jer je bolestan“, istakao je Palma.

Loading…

On je dodao da se zalaže da zadovoljni budu korisnici budžeta i poručio da bi budžet trebalo da pripada građanima, a ne političarima. Prema rečima Markovića, gradovi ne prijavljuju donacije, dok se Jagodina upravo razlikuje po tome što se i na taj način finansira i što štedi.

Najavio je uvećana socijalna davanja za građane Jagodine od kraja avgusta i našalio se na svoj račun, obećavajući da će sledeći put biti „5.000 za gospođu i 4.000 za gospodina“.

Pred polazak u školu, Marković najavljuje i 10.000 dinara za porodice sa dvoje i 15.000 dinara za porodice sa troje dece.

Palma je pohvalio sve infrastrukturne radove u Beogradu, koji bi, prema njegovim rečima, trebalo da privuku turiste, napominjući da se i u Beču, zbog radova, zatvaraju pešačke zone, ali da niko ne protestuje.

PROČITAJTE JOŠ: SIMA IZ GROCKE ODUGOVLAČI SUĐENJA I RASTEŽE PROCES ZA PALJENJE KUĆE NOVINARA JOVANOVIĆA

„Nisam viedeo nijednog Austrijanca, nisam video da nosi neki plakat, nijednog opozicionara da nosi neke znakove ili da ih skida sa ulica“, objasnio je Marković, koji predstavnike opozicije u Beogradu naziva „saobraćajnim tehničarima“.

Kako je istakao, Srbija sada ima para i taj suficit u budžetu trebalo bi iskoristiti za bolji život građana.

Palma je kritikovao poslanike koji bojkotuju rad parlamenta i ministru finansija predložio da im se ukinu plate. Kako kaže, plate bi trebalo ukinuti svim onim poslanicima koji bez lekarskog uverenja ili odobrenja za službena putovanja, po više od mesec dana ne dolaze na posao.

„Taj parlament, to je tvoja mašina, to je tvoja bruslica, to je tvoja školska klupa, ako si profesor“, predočio je Marković.

On je ocenio da je njegova koalicija sa Ivicom Dačićem stabilna i predvideo da će na narednim izborima Jedinstvena Srbija i SPS biti veliko iznenađenje. Za predsenika Srbije Aleksandra Vučića ima jasnu poruku – da ne gubi vreme na opoziciju.

„Neka pričaju šta žele, narod je video da je njihov program fotelja i da se vrate na vlst, a ne program za bolje sutra građana Srbije“, zaključio je Marković.

PROČITAJTE JOŠ: KOMISIJA SA FON-A SE NE MEŠA U SVOJ POSAO: NISU NI ISPITIVALI DA LI JE DOKTORAT MALOG LAŽAN

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments