Politika

Palma opet briljira: Rijalitije gledam da bih se INFORMISAO

Poslanik Jedinstvene Srbije u Skupštini Srbije Dragan Marković Palma kaže da ne podržava istopolne brakove, ali bi legalizaciju marihuane u medicinske svrhe podržao ukoliko se utvrdi da je lek. Palma je odgovorio i šta misli o rijaliti programima, registraciji srednjeg pola i vraćanju vojnog roka, a intervju dat Danasu prenosimo u celosti.

Da li ste za legalizaciju prostitucije?

“Da to zvanično legalizujemo – ne. Mi otvaramo mnogo fabrika i žene mogu pronaći posao u njima, jer ukoliko bi to postalo radno mesto, postoji mogućnost omasovljenja. Ja nisam čuo činjenice koje bi me nagovorile da budem za legalizaciju prostitucije”.

Da li ste za legalizaciju marihuane u medicinske svrhe?

“Nisam za legalizaciju nikakve droge. Ukoliko se dokaže da je neka vrsta droge lek, ako to kažu institucije, to je onda druga stvar. Biću za, ako se utvrdi, ako neka zvanična institucija Srbije dokaže da to spašava živote. Nisam protiv leka, ali mora postojati dokaz”.

foto: FoNet

Da li ste za legalizaciju istopolnih brakova?

“Ja sam domaćin čovek, porodičan, jedan od onih koji se bori protiv bele kuge. Nikada, nikada i nikada neću glasati za legalizaciju istopolnih brakova. Ja sam čak i protiv usvajanja dece. I ta njihova parada, to nije parada ponosa nego srama. Nek svako u svoja četiri zida radi šta hoće, nije mi jasno šta demonstriraju na ulicama, jer oni nisu diskiminisani. Rekao sam, Terazijama više neću da šetam, obilazim ih kao grad oko Kragujevca zbog one njihove prodavnice, njihovog info centra”.

Da li ste za vraćanje obaveznog vojnog roka?

“Ne, protiv toga sam. Neka vrsta obuke da, ali uvođenje obaveznog vojnog roka ne. Kažu vojska uči disciplini, to je netačno. Radnu naviku stvaraju roditelji, a ne vojska. Treba da imamo rezervni sastav, ali ne i obavezu služenja vojnog roka”.

Da li ste za registraciju srednjeg pola u zvaničnim ličnim dokumentima?

“Šta to znači srednji pol? Ja sam protiv toga. Ko bi se tako izjasnio? Možda njih pet”.

Šta mislite o rijaliti programu kao TV žanru?

“Ja to povremeno gledam, da bih bio informisan, jer ja sam političar. Nemam ništa protiv rijaliti programa jer postoji 300 kanala i svako može da gleda ono što hoće, a izbegne ono što neće. Privatne televizije plaćaju porez i nisam protiv zatvaranja nijedne televizije”.

(Izvor: espreso.rs)

Comments

comments