Društvo

PANIKA U SNS: Penzioneri masovno odgovaraju Vučiću, od njihovih poruka naprednjacima se diže kosa na glavi

Pismo penzionerima u kojima im se Aleksandar Vučić zahvaljuje što im je smanjio penziju odnosno uzimao jedan njen deo izazvalo je kontraefekat, a na sredu SNS i Predsedništva Srbije stiže na stotine pisama u kojima oni odgovaraju Vučiću uglavnom iznoseći kritike, a neretko i uvrede, saznaje Pravda.

Iako su u SNS verovali da će pismo biti dobra kampanja ono se pretvorilo o marketinšku katastrofu. Osim onih koji su pismeno odgovorili naprednjacima i predsedniku, mnogi penzoneri su poslali mejl, a sadržaji pojedinih pisama preplavili su društvene mreže.

Jedna od poruka Vučiću podeljena je više od hiljadu puta na društvenim mrežama a njegov sadržaj prenosimo u celosti:

– Otvoreno pismo predsedniku Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću,

Obraćam Vam se ovako, iako mi je užasno muka , jer Vaša ličnost privremeno predstavlja najvišu instituciju ove zemlje.
U sandučetu sam zatekla kovertu sa pismom. I sliku koverte, a i pismo predstavljam javnosti.

Prvo moram da istaknem da je nedopustivo da Predsednik jedne države koristi stranačko obeležje obraćajući se građaninu. Po mom mišljenju ovakav postupak je u potpunosti suprotan Ustavu ove zemlje.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI PROTEST U PRESTONICI: REKE STARE PLANINE SE BRANE I U BEOGRADU!

Drugo Vi ste zloupotrebili moju privatnu adresu da mi se obratite, a mi niti smo bilo kakvi prijatelji, niti smo zajedno čuvali ovce, a i to je protivzakonito jer ja Vama nisam dala svoju vizit kartu pa time ni saglasnost da na taj način samnom komunicirate.

Tekst pisma ne želim da komentarišem jer tolikom licemerju ne mogu, i ne želi da se konfrontiram. Da bih to mogla morala bih i sama da posedujem veliku količinu licemerja i frivolnosti .

Zakonom o privremenom uređivanju načina isplata penzija, a koji je protivustavan, Vi ste direktno zavukli ruku u moj džep i oduzeli mi Ustavom zagarantovano i mojim predanim radom, u svojoj profesiji, stečenim pravom da uz svoju penziju životarim. Čudi me da isto tako niste odlučili da mi konfiskujete i deo stana ili automobil koje sam takođe stekla svojim, i isključivo svojim radom. Ovaj postupak se nimalo nije razlikovao od partizanskih oduzimanja Brozove vladavine koji sada Zakon o restitiuciji “pokušava” da ispegla. To što ističete svoj rad od zore do zore ne služi Vam nimalo na čast, jer Vi radite samo u politici. Vi uopšte nemate pojma o tome šta znači raditi u profesiji i živeti od svog rada. Šaljući mi ovo pismo opet ste za papir , kopiranje, slanje zavukli ruku u moj džep. Ovo sigurno nije platila ni Vaša stranka, a ni Vi lično. Gospodine Predsedniče da li Vašu savest opseda saznanje o tome koliko je ljudi umrlo ne dočekavši te tako, sa Vaše strane, obećane velike penzije?

PROČITAJTE JOŠ: PROPALA FABRIKA KOJA JE DOBILA DRŽAVNE SUBVENCIJE, RADNICI SAZNALI ZA TO PREKO VIBERA!

Stanite pred ogledalo, dobro se pogledajte i zastidite se, jer ste se sa toliko prekršenih pravnih, ljudskih i moralnih normi obratili nekome ko je časno i pošteno sticao skromne materijalne vrednosti , dostojanstvo i ugled, i koga je ovo Vaše obraćanje beskrajno revoltiralo. Izvinjenje ću prihvatiti od države onda kada mi se vrati sav oduzet novac i to sa pripadajućom kamatom, a za šta ću se boriti do Strazbura.

Neka Vam je na čast skromnost i smernost na koje se pozivate, ali se dobro preispitajte da li tako nešto uopšte poznajete, a kamo li posedujete. Sa poštovanjem dr med Tatjana Slavković”, stoji u pismu koje je izazvalo nhajviše rekacija na društvenim mrežama.

Ipak, Vučić nema koga da okrivi za ovaj promašaj jer je ideja da se pismom zahvali penzionerima bila lično njegova.

PROČITAJTE JOŠ: IMA LI MAJA GOJKOVIĆ IMALO OBRAZA?!

(izvor: pravda.rs)

Comments

comments