Društvo

“Pink je Vučićeva sigurna kuća”

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je da će kao građanina tužiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića zato što ga je nazvao “špijunom”, i ocenio da Vučić nema hrabrosti da se pojavi na sudu jer “sebe odavno ne smatra građaninom nego državom”.

“Nema on hrabrosti ni sa kim da se suoči, ni na sudu, ni na televiziji, pa ni na Zvezdinom stadionu. Krije se isključivo na Pinku. Pink je Vučićeva sigurna kuća”, rekao je Ponoš u intervjuu za Danas.

Vučić je Ponoša nazvao “špijunom” pošto je Ponoš nedavno izjavio da je predsednik Srbije naredbom o podizanju borbene gotovosti još jednom ponizio Vojsku i uznemirio građane, nakon upada kosovske specijalne jedinice ROSU kod jezera Gazivode.

Upitan o mogućnosti ponovnog uvođenja obaveznog vojnog roka, Ponoš je odgovorio da “ne bi savetovao da se kuća renovira dok se sprema kiša, a majstor se čudno ponaša”.

Ponoš, koji je i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije, rekao je da Generalštab nije predložio podizanje borbene gotovosti Vojske i da tako nešto nije ni sprovedeno.

“Vojska se nije ni oglašavala tim povodom. Ne može načelnik Generalštaba da odgovara za svaki Vučićev i Vulinov nastup na temu Vojske. Ali bi svakako trebalo da im skrene pažnju da to što rade nije dobro za imidž Vojske, i što je važnije, da je to bezbednosno štetno”, rekao je Ponoš.

Ponoš je istakao da nije kritikovao Vučića zato što je podigao borbenu gotovost, nego zato što je manipulisao javnošću sa tom neistinom i što je ponizio Vojsku svodeći je na nivo “sparing partnera Tačijevom obezbeđenju”.

“Kao da mu nije dovoljno što on i Tači redovno sparinguju potpaljujući publiku, istovremeno pazeći da jedan drugom ni šminku ne pokvare”, rekao je Ponoš.

Ponoš je ponovio da se borbena gotovost Vojske ne podiže tako što “Vučić podigne obrvu, Marko Đurić se uozbilji, a Aleksandar Vulin obuje obe čizme”.

“I svakako se ne ide ni u Moskvu ni na Romaniju da se nosaju stativi za kamere kada je podignuta borbena gotovost”, rekao je Ponoš.

Ponoš je naveo da su sve “televizične krizne situacije” na Kosovu uz “instrumentalnu pratnju sa po stotinak cevi” u glavnim ulogama imale Vučića, Tačija i Ramuša Haradinaja i njihove bliske saradnike čudnih biografija.

“Takve krize traju dan, dva, taman toliko da oni koji su ih osmislili pokažu umeće i moć da ih slavodobitno razreše. Tačijeva vožnja gliserom po Gazivodama bila je za njega lepša vest od one o demonstracijama u Prištini, a za Vučića je rijaliti sa podizanjem Vojske bila lepša vest od one o Bleru koji razgovara u ime Srbije o Kosovu u Ujedinjenim nacijama”, rekao je Ponoš.

(Izvor: N1)

Comments

comments