Društvo

POBUNA protiv SLINE: Nećemo da budemo tvoji pioni!

Policijski sindikat Srbije optužio je danas Nebojšu Stefanovića za novu zloupotrebu u cilju prikupljanja političkih poena, jer je izdao naredbu svim policijskim upravama da za 8. mart obezbede po 30 lala.

Te lale, kako se ističe, treba da preuzmu saobraćajni policajci, rasporede se po najboljim lokacijama u gradu i tokom prepodneva zaustavljaju automobile u kojima se nalaze žene, a da nisu napravile prekršaj i podele im po cvet.

Kako će biti obezbeđena sredstva nije navedeno, jer za te namene nisu predviđena u budžetu, a poznato je da često policajci sami kupuju tonere i donose papir za štampače od kuće, navodi se u saopštenju.

Policijski sindikat navodi i da je saobraćajcima naloženo da tu podelu cveća fotografišu i te slike dostave nadređenima do 12:00 sati.

Tako će policajci za 8. mart, umesto da rade svoj posao, juriti dame koje ne prave saobraćajne prekršaje i deliti im cveće, navodi sindikat i podseća da to nije prvi put da se tako zloupotrebljavaju policija i MUP.

Sindikat podseća na slučaj iz prošle godine, kada je jedan od najviših rukovodilaca u MUP tražio od jedne cvećare da donira 5.000 ruža, koje su potom aktivisti njegove stranke za 8. mart delili sugrađankama po opštini Rakovica!

Ova poslednja naredba saobraćajcima je zaista neozbiljna i jedan od najbanalnijih načina na koji se policajci zloupotrebljavaju, kako bi se pribavili politički poeni, zaključuje Policijski sindikat Srbije.

(izvor: danas.rs)

Comments

comments