Politika

Dveri izlaze na izbore, Boško Obradović predsednički kandidat

SP Dveri izaći će na izbore koji se očekuju u aprilu, i to na svim nivoima, a predsednički kandidat po svemu sudeći biće lider Dveri Boško Obradović, odlučena je danas na sednici Glavnog odbora ovog pokreta.

“Posle više od godinu dana zamajavanja od strane opozicije koja u tom periodu nije imala niti jednu zajedničku akciju protiv vlasti, Glavni odbor Dveri je odlučio da krenemo u predizborne pripreme kao da ćemo na izbore izaći samostalno”, navodi se u saopštenju Dveri i dadaje da ostaju otvoreni za saradnju unutar opozicije, ali da “više neće čekati nikoga i ništa jer je ostalo veoma kratko vreme do izbora”.

“Protivimo se bilo kakvim pokušajima pravljenja monopola u opoziciji i ukoliko nema dogovora oko zajedničkog izlaska na izbore u jednoj ili više opozicionih kolona, Srpski pokret Dveri će na izborima na svim nivoima iduće godine nastupiti samostalno. Dveri će imati i svog predsedničkog kandidata ukoliko ne dođe do dogovora oko zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije i naš predsednički kandidat biće predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović”, navodi se u saopštenju ovog pokreta.

Sam Boško Obradović je na svom tviter nalogu napisao da su “završili sa gubljenjem vremena u dijalozima sa vlašću i opozicijom, i čekanjem protesta kojih nema”.

“Ostalo je manje od 6 meseci do izbora. Krećemo odmah”, napisao je on i dodao da ponovni bojkot izbora nema smisla, te da u opoziciji nema nikakve saradnje.

“Odluka je lako doneta: drugi bojkot nema smisla, u opoziciji nema nikakve saradnje oko protesta, jedino rešenje je izaći na izbore i tamo se boriti. Uostalom, takvu odluku će doneti i svi drugi u bojkot opoziciji, iako sada to nisu spremni da priznaju. Sa Dverima nema foliranja”, napisao je Obradović.

U saopštenju Dveri navode i sledeće:

“Glavni odbor Dveri podseća javnost i opozicione kolege da je Boško Obradović bio najaktivniji i najbolji narodni poslanik u skupštinskom sazivu 2016-2020, da je organizator i učesnik svih protesta i demonstracija protiv vladajućeg režima, da je otkrio niz afera kriminala i korupcije u vrhu vlasti, kao i da je jedan od retkih opozicionih lidera koji nije bio na vlasti i predstavlja jednu novu generaciju srpskih političara, što je najčešći zahtev građana kada se radi o Vučićevom protivkandidatu.”

Comments

comments