Politika

Pokret za Preokret: SNS i gradska vlast u Beogradu zloupotrebljavaju izbeglice!

SNS I GRADSKA VLAST U BEOGRADU ZLOUPOTREBLjAVAJU IZBEGLICE

https://rs.n1info.com/Picture/29916/jpeg/logo.jpg

SNS i gradska vlast u Beogradu treći put odlažu useljenje 235 porodica u stanove koji su izgrađeni sredstvima međunarodnih donatora i tako manipulišu izbeglicama, pokušavajući da predaju ključeva iskoriste u predizborne svrhe. Ova zloupotreba je naročito vulgarna s obzirom na činjenicu da aktuelna beogradska vlast za izgradnju pomenutih stanova nije dala ni jedan dinar, niti za to ima bilo kakve zasluge. Podsećamo, sredstva za izgradnju ovih stanova obezbeđena su donatorskom konferencijom održanom u Sarajevu 23.04.2012, na kojoj je Srbija za zbrinjavanje izbeglica dobila 335 miliona evra. Još 08. 12. 2017.godine objavljena je konačna lista i najavljeno useljenje. Ipak, useljenje je prolongirano. Drugo useljenje najavljeno je za 15.12. 2017. godine. Međutim, iz gradske uprave Beograda i to useljenje je odloženo uz obrazloženje da „državni vrh ne može da prisustvuje“ dok je nezvanično rečeno da je Aleksandar Vučić u poseti Kubi i da ta dodela ne može da se organizuje bez njega. Za danas je 235 porodica dobilo novi poziv za useljenje, međutim ono je juče otkazano sa sličnim obrazloženjem.
Radovi na zgradama u Ovči, Ovčanski put 4, a/b/v završeni su u novembru, a nakon objavljivanja konačnih lista i poziva na useljenje mnoge izbeglice otkazale su zakupe stanova, a sada se mnogi od njih nalaze u novom izbeglištvu kod rođaka ili prijatelja, a stvari su im po šupama ili na kamionima. U tim porodicama ima i puno dece, jer su takve porodice imale prednost prema pravilima konkursa.
Prema izjavama većeg broja izbeglica Komeserijat je korektno sproveo proceduru i imao korektan odnos prema izbeglicama, međutim problem je nastao kada se u podelu ključeva i useljenje umešao grad, iako izbeglice ne znaju kakva je tu uopšte uloga grada Beograda, kada oni nisu dali ni dinar za te stanove.
Pokret za PREOKRET osuđuje ovu očiglednu zloupotrebu i ocenjuje da je prikupljanje političkih poena na ljudskoj nevolji izraz krajnje bahatosti vlasti koja umesto o dobrobiti ljudi misli isključivo o svojoj promociji.

Pokret za PREOKRET

Comments

comments