Društvo

Boško Ničić i Mandić – Porodični biznis, EU fondovi i još po nešto

Na prostoru Park šume „Kraljevica“ U Zaječaru je u septembru 2017. počela izgradnja turističkog bungalov naselja koje se finasira iz IPA fondova EU.

Projektnu dokumentaciji je još u 2016. za ovaj projekat prekogranične saradnje, izradila preduzetnička radnja „Tim projekt Ksenija Veljković“. Otac vlasnice ovog projekt-biroa, Zaječarcima dobro poznat Zoran Jovanović ( „Biro za projektovanje i inženjering KC-2 Zaječar“ ), učestvovao je u oceni iste dajući svoju saglasnost na projektnu dokumentaciju .

Na portalu javnih nabavki ne postoji poziv za podnošenje ponuda za izradu projektne dokumentacije, niti o tome postoji dokumentacija na zvaničnom sajtu grada, što ne čudi jer je to bio manir tadašnje gradske vlasti koja je tako          “rezervisala“ poslove za svoje ponuđače.

Na koji je način angažovana agencija TIM projekt i ima li njeno angažovanje veze sa činjenicom da je Ksenija Veljković ćerka Zorana Jovanovića dugogodišnjeg direktora AD „Put“-a?

AD „Put“ je firma koja je bila ekskluzivni izvođač infrastrukturnih radova finansiranih iz budžeta grada. Vlasnica projekt biroa je i supruga Ivana Veljkovića, vlasnika Betonex DOO, firme koja je takođe deo porodičnog esnafa Jovanović – Veljković, koja je kao takva dobijala svoj deo budžetskog kolača.

Da li je ovaj porodični biznis trebao da bude u igri i za angažovanje na izvođenju radova, takođe nije poznato.

Smena vlasti u Zaječaru sigurno je donela neke nove podobne firme, te tako radove na izgradnji kampa na Kraljevici izvodi Privredno društvo za trgovinu i usluge „Manco plus DOO “ iz Beograda MB 20553995.

foto: jutarnjiglasnik.info

Uvidom u APR u registraciju ove firme došli smo do podataka o zakonskom zastupniku i članovima ovog privrednog društva.

Zakonski zastupnik ove firme je Vladimir Mandić, a suvlasnik (član) je njegov otac Momčilo Mandić

Tip: Član

Udeo: 100 %

Upisani novčani kapital

500 EUR

Uplaćeni novčani kapital

46.686,2 RSD 17.06.200

Radi se dakle o firmi osnovanoj 2009. godine, za koju je sadašnji zakonski zastupnik Vladimir Mandić 23. 01. 2017.god. podneo zahtev APR-u najpre za promenom zakonskog zastupnika, a zatim 25. 10. 2017. i za brisanjem zakonskog zastupnika sa kojim je do tada zajedno zastupao firmu .

Brisan je

Ime i prezime: Momčilo Mandić

Funkcija u privrednom subjektu: Direktor

Način zastupanja: zajednički

Ko je Vladimir, a ko Momčilo Mandić?

Kakve veze imaju statutarne promene ove firme sa njenim angažovanjem za izgradnju kamp naselja na Kraljevici?

Vladimir Mandić je poznati rukometaš , član SNS i odbornik SNS u Skupštini Beograda .

Svaka povezanost sa gradonačelnikom Zaječara i njegovom rukometnom opsesijom koja se i u ovom mandatu finansira preko leđa građana baš kao i u prethodnom, kao i sa činjenicom da je Milan Stanković, danas pomoćnik gradonačelnika Zaječara, a svojevremeno predsednik Rukometnog kluba Zaječar i dugogodišnji rukometni internacionalac je slučajna, za one koji veruju u slučajnosti…

Možda su putevi rukometa koji vode ka Zaječaru i od njega u najmanju ruku slučajni i čudni, ali svakako postoje, za razliku od puta kojim bi Momčilo Mandić, otac Vladimira Mandića, svojevremeno desna ruka Radovana Karadžića, prijatelj Mire Marković i Slobodana Miloševića išao za Ameriku ili u zemlje Evropske Unije. Ovom poslaniku Srpske radikalne stranke, putevi su zatvoreni, po zvanično dostupnim dokumentima on je persona non grata i u Americi, ali i u zemljama Evropske Unije.

Link zabrane: fhttps://www.treasury.gov/ofac/downloads/sdnlist.pdf

(Izvor: glas-zajecara.com)

Comments

comments