Politika

Policija BEZ OBJAŠNJENJA više od sat vremena držala članove DJB

Poslanica DJB Branka Stamenković i portparolka tog pokreta Hana Adrović zadržane su danas duže od sat vremena ispred zgrade TV Hepi, nakon što su na tom mestu zajedno sa još dvojicom aktivista izvele performans, kažu za Insajder u DJB. Adrović navodi da su kroz kapiju dvorišta te TV stanice „izletela“ dvojica policajaca u civilu, koji su od njih zatražili da zbog štićenog lica u zgradi sačekaju dolazak policijske patrole.

Portparolka DJB Hana Adrović navodi da su njih četvoro danas obilazili redakcije dnevnih listova Kurir, Večernje novosti i Blic, kao i TV stanice Pink i Hepi.

PROČITAJTE JOŠ: BRAVO ZA DIREKTORA FILOLOŠKE KOJI JE STAO UZ UČENIKE: “DECA SU URADILA PRISTOJNU STVAR”

„Imali smo performans. Sa nama su išla dvojica aktivista, obučenih u belo, poput forenzičara, koji su lepili policijsku traku po zgradama, odnosno kapijama tih medija, sa odštampanom stranicom Zakona o javnom informisanju. Hteli smo da ukažemo da je Zakon mrtav i da je to mesto zločina“, kaže Adrović (na slici ispod levo, dok je desno Branka Stamenković).

Ona dodaje da je prilikom obilaska medija sve bilo u redu i da nije bilo problema, sve dok nisu došli ispred zgrade TV Hepi.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) BOLESNO: NAPREDNJACI SU SE OKUPILI DA PROVOCIRAJU NA PROTESTU OPOZICIJE

„Nismo ni ušli u dvorište. Stajali smo na ulici, ispred kapije. Međutim, u jednom trenutku su iz zgrade izletela dvojica policajaca u civilu. Ja sam sve snimala, ali je jedan od njih zahtevao da prekinem snimanje. Tražila sam mu legitimaciju, a on mi je pokazao značku i rekao da je u zgradi štićeno lice, kao i da moramo da sačekamo dolazak policije“, navodi portparolka DJB.

Ona kaže da su mu objasnili ko su i dodali je Branka Stamenković poslanica i da ima poslanički imunitet, ali da to ništa nije promenilo.

„Držali su nas tu sat i po vremena. Na kraju je došao inspektor i onda su nam rekli da možemo da idemo“, dodaje Adrović.

PROČITAJTE JOŠ: “SIMONOVIĆEVA DESTINACIJA MORA DA BUDE ZABELA”

(izvor: insajder.net)

Comments

comments