Društvo

Simonović je otišao, ali se napadi na novinare u Grockoj nastavljaju i danas!

Urednik portala „Žig info“ Željko Matorčević obavestio je Udruženje novinara Srbije (UNS) da bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović, optužen da je naručio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, na društvenim mrežama „targetira novinare“ tog portala.

Matorčević je rekao za UNS da se, nakon što je Simonović izašao iz pritvora i podneo ostavku na mesto predsednika gradske opštine Grocka i sve stranačke funkcije koja je juče usvojena, na Fejsbuku pojavljuju stranice koje vode kampanju protiv novinara „Žig infa“ i televizije N1.

PROČITAJTE JOŠ: “SIMONOVIĆEVA DESTINACIJA MORA DA BUDE ZABELA”

„Ono što je jako zabrinjavajuće je što Dragoljub Simonović preko svog Fejsbuk profila učestvuje u tom targetiranju. Podelio je fotografiju sa stranice ‘Prvenstvo portal info’ na kojoj se nalaze novinari ‘Žig Infa’ sa celokupnim podacima“, rekao je UNS-u Matorčević.

Na fotografiji sa Fejsbuk stranice „Prvenstvo portal info“ koju je Matorčević (na slici ispod) poslao UNS-u osim njega su i novinari portala „Žig info“ Milan Jovanović, Zoran Lalić i Slobodan Simić sa njihovim redakcijskim imejlom, kao i matičnim brojem i PIB-om ovog portala.

Matorčević je UNS-u rekao da je „izuzetno zabrinut za bezbednost svih članova redakcije kao i za njihove porodice“ i da je „prosto neverovatno da se napadi i dalje nastavljaju“.

Osim ove, na Fejsbuk stranici „Prvenstvo portal info“ objavljena je i fotografija na kojoj je saradnik „Žig infa“ Zoran Lalić sa pevačicom Bojanom Cvetković Šijački, koja je osuđena na šest meseci kućnog pritvora uz obavezu nošenja „nanogice“, kao i na novčanu kaznu od 50.000 dinara pošto je priznala da je učestovala u paljenju kuće Milana Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) BOLESNO: NAPREDNJACI SE OKUPILI DA PROVOCIRAJU NA PROTESTU OPOZICIJE

Kako UNS prenosi, u opisu te fotografije stoji da je Lalić „prijatelj“ sa Cvetković Šijački i da se zato postavlja pitanje da li je ona njegov „doušnik za informacije“ u vezi sa paljenjem kuće Milana Jovanovića.

Saradnik „Žig infa“ Zoran Lalić rekao je UNS-u da je tačno da poznaje Cvetković Šijački, a da je ta fotografija iz 2015. godine.

„Imam fotografiju i sa Dragoljubom Simonovićem, što ne znači da sam učestvovao u paljenju kuće Milana Jovanovića“, rekao je UNS-u Lalić.

Lalić je kazao da se iz objava na Fejsbuk stranici „Prvenstvo portal info“ može „jasno“ zaključiti da nju vodi brat Dragoljuba Simonovića Slavko.

Govoreći o razlozima ovih objava Lalić je UNS-u rekao da je na portalu „Žig info“ pisao o budžetskim zloupotrebama Opštine Grocka u koje je Slavko uključen.

„Nisam lično zabrinut za svoju, već bezbednost svoje porodice. Ne znam da li će mi neko prići sa leđa, kao što je oktobra prošle godine Željku Matorčeviću kada mu je polomljena jagodična kost“, rekao je UNS-u Lalić.

PROČITAJTE JOŠ: BRAVO ZA DIREKTORA FILOLOŠKE KOJI JE STAO UZ SVOJE ĐAKE: “TO ŠTO SU DECA URADILA JE PRISTOJNO”

(izvor: danas.rs)

Comments

comments