Društvo

Predati potpisi za rezoluciju o ugroženosti Srba u Crnoj Gori

Studenti Pravnog fakulteta u Beogradu, koji organizuju „skupove podrške srpskom narodu u Crnoj Groi“, predali su Skupštini Srbije potpise za donošenje skupštinske „rezolucije ugroženosti Srba u Crnoj Gori“. Prikupljeno oko 15.000 potpisa. Najavljen i naredni skup podrške srpskom narodu u Crnoj Gori.

 

Nemanja Vučković, predsednik Studentskog kluba Pravnog fakulteta u Beogradu, rekao je novinarima da je u periodu od 28. januara do 3. februara prikupljeno oko 15.000 potpisa za „rezoluciju ugroženosti Srba u Crnoj Gori“.

Ovim potezom studenti zahtevaju da poslanici Skupštine Srbije donesu rezoluciju kojom će se, kako Vučković navodi, pružiti podrška srpskom narodu u Crnoj Gori, a tim aktom bi se srpska vlast jasno izjasnila da postoji ugroženost srpskog naroda i imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Vučković je u daljem obraćanju naveo da režim Mila Đukanovića u Crnoj Gori krši Evropsku konvenciju o ljudskim pravima, kao i međunarodne sporazume i druge međunarodne akte.

„Tražimo od Srbije da mu (Đukanoviću) se nanese diplomatska šteta. Da reakcija bude mirna i tiha, ali konkretna“, kazao je Vučković.

Milan Denčić, student filozofskog fakulteta, rekao je novinarima da skupovi podrške koji se organizuju u Beogradu znače srpskom narodu u Crnoj Gori.

On je pozvao na okupljanje sutra, u petak, u 18 časova, ispred Crkve Svetog marka, ispred koje je bilo okupljanje i prethodnih nekoliko puta, odakle će krenuti povorka do Crkve Svetog Đorđa na Banovom brdu.

Podsećamo da se skupovi podrške srpskom narodu u Beogradu održavaju paralelno sa protestnim litijama srpskog naroda u Crnoj Gori, od decembra prošle godine, zbog spornog zakona o slobodi veroispovesti koji je donela Vlada Crne Gore, a iza koje stoji predsednik Crne Gore, Milo Đukanović.

Comments

comments