Društvo

Povuci (se) i pokreni zabavu

Kao bomba eksplodirala je vest o navodnom povlačenju lidera naprednjaka, Aleksandra Vučića, sa mesta predsednika stranke i politike uopšte.

Vest je prvo procurela u “Srpskom Telegrafu” od “dobro obaveštenih” izvora bliskih prvom čoveku SNS-a, a potom su je preneli i ostali režimski mediji.

Vest je naravno neistina, kao i sve ostalo što te nazovi novine napišu, jer kao što naš narod kaže, ako je nešto previše dobro da bi bilo istina, onda to naravno i nije istina.

Zašto nas onda Vučić sada zanima sa jednom ovakvom gluposti? Naravno, svakom ko ume da sabere 2 i 2 (pa čak i digitronom) jasno je da je ovo još jedna od cirkuskih tačaka predsednika Srpske Napredne Stranke. U vremenu kada mora da ispuni davno dato obećanje, njegovo ludilo i njegov bes je sve veći. Danas je u Beograd došla i portparolka ruskog ministra spoljnih poslova i rekla ono što se vladajućoj garnituri ni najmanje nije svidelo – Rusija ne podržava kretensku odluku o razgraničenju sa Albancima.

Svestan da je sateran u ćošak i svestan da ovakva poruka može da uzdrma njegovo većinsko biračko telo potrebna je što pre neka afera, neka panika i neki haos kako bi se skrenula tema. Pošto su atentati, državni udari i nemiri već itekako izlizani, najbolje je narod zamajavati novim apokaliptičnim scenarion – Vučić se povlači iz politike. Čak su i stručni analitičari (“stručni analitičari”) iz Srpskog Telegrafa posebno istakli da je ovo u stvari poruka zapadu, šta će se desiti ukoliko ne pritisnu Albance i ukoliko do dogovora ne dođe. Posebno je briljirao Aleksandar Vulin koji je izjavio da će, u slučaju da Vučić ne bude na čelu Srbije, ceo region zapasti u krizu, a što da ne i cela Evropa, cela planeta, pa čak i kosmička ravnoteža može biti narušena te rizikujemo stvaranje ogromne crne rupe koja će da nas proguta bez voljenog lidera koji jedini može da nas spasi.

Dakle neće se Vučić povući iz politike, naravno da neće, jer u slučaju kada bi to uradio svoju karijeru može da nastavi samo na 2 načina. Jedan je da budućnost provede zatvoren u svoja 4 gumena zida neke specijalne medicinske ustanove i drugi, dosta verovatniji, da na spoljni svet gleda kroz svoj novi prozor sa rešetkama.

S obzirom da je rešenje statusa Kosova i Metohije do sada ubedljivo “najveća žaba” koju Vučić mora da proguta, najbitnije u narednom periodu jeste kako to predstaviti narodu. Problem sa do sada isprobanom floskulom da su Kosmet prodali “žuti” jednostavno ne pije vodi ni kod jedne osobe čiji koeficijent inteligencije prelazi broj obuće koju ta osoba nosi, pa što da ne, hajde sada da probamo varijantom ako nećete da se dogovorimo Vučić napušta politiku, a Srbija ostaje sama i nezaštićena prepuštena silama mraka.

Svašta ćemo se još nagledati do kraja godine, s obzirom da je to neki krajnji rok do kada status mora biti rešen, ovo sada je samo još jedna epizoda ove tragične sapunice u kojoj se nalazimo, šta će biti u sledećoj, ne želimo ni da pomišljamo.

Za kraj bi samo sačuvali ovu itekako zanimljivu izjavu Srpskog Telegrafa, čisto da ih podsetimo onoga momenta kada se dokaže da je vest “patka”, da su upravo oni ti koji tvrde da je Vučiću vlast bitnija od Srbije i naroda koji u njoj živi.

A nije da to nismo i sami znali.

Comments

comments