Društvo

POZLILO UČESNIKU PROTESTA Hitna pomoć na licu mesta, bori se za njegov život!

Pozlilo učesniku današnjeg protesta malih privrednika ispred Ministartsva finansija, ekipa Hitne pomoći reagovala je u roku od nekoliko minuta i bori se za njegov život.

Stariji muškarac, koga su ostali učesnici protesta označili kao “kolegu turističkog tehničara”, bukvalno se srušio tokom protesta.

Potresene kolege na protestu komentarisali su da je za ovu užasavajuću situaciju “odgovorni ministri koji su čoveka prisilili da bude u ovakvom stanju”.

Podsetimo, danas preduzetnici iz nekoliko gradova Srbije protestuju ispred Ministarstva finansija, zbog loše situacije u kojoj su se našli usled epidemije koronavirusa.

Kolone automobila i autobusa prolazile su pored Ministarstva, među njima autoprevoznici, radnici u turizmu, auto škole, a u protestu učestvuju i frilenseri, koji su se nedavno obraćali Vladi zbog slanja rešenja za naplatu poreza retroaktivno.

Milena Amon u ime Udruženja “Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije” kazala je da je udruženje na čijem je čelu ranije već uputilo Ministarstvu finasija zahteve koji se iznose i na današnjem protestu, na šta nisu dobili odgovor. Zbog toga su, kako kaže, bili prinuđeni da izađu na ulice i tako se izbore za prava.

Vidljivi su sledeći transparenti:

“Od 1. januara 200.000 ljudi ostavljate bez posla”, “Stop novim nametima kao što je “eko” taksa”, “Pravo na rad”, “Turističke agencije umiru”, “Hoćemo pravedan poreski sistem”.

Comments

comments