DruštvoIzbor UrednikaPolitika

Predsednik svih auto-puteva Srbije

Auto-put od Pirota do Dimitrovgrada, u dužini od 30.5km danas je i zvanično (a, vala i svečano) pušten u rad. Lepa vest da smo dobili još 30ak kilometara preko potrebnih auto-puteva bi svakako bila i još lepša da se i od ovog događaja nije napravio svojevrsni cirkus na kakav nas je aktuelna vlast i navikla.

Svečanom otvaranju ove deonice (?!) prisustvovali su i održali govor predsednik Srbije Aleksandar Vučić (kome po Ustavu tu i nije mesto), predsednik Republike Srpske Milorad Dodik (kome je još manje tu mesto) i ministarka Zorana Mihajlović (kojoj da se ne lažemo, nije mesto ni u skupštini stanara a ne nekom od ministarstva).

 

Aleksandar Vučić koji je svojim nastupima na malim ekranima u prethodnom periodu svakako pokazao da nije ono što bi po Ustavu i zakonu morao da bude – predsednik svih građana, danas je dokazao da je, ako ništa drugo, predsednik svih auto-puteva. Kad god treba da se otvara bilo šta on je tu, bez obzira da li je vredno tolike svečanosti (jer da se ne lažemo, svaka svečanost košta, a mi smo valjda i dalje u nekom periodu štednje), da li je u pitanju privatna ili državna firma, da li se radi o završenom ili čak i nezavršenom objektu (puštenim u rad samo dok su televizijske kamere prisutne), pa čak i ako se otvara određeni objekat za koji njegova vlast nema apsolutno nikakve veze (a njegova funkcija predsednika još manje).

Gospodine predsedniče, da bi ova država bila barem upola uspešna kao što je u svojim medijima predstavljate, potrebno je da svako radi svoj posao. Svoj posao, onako kako je propisano zakonom, a da se pri tom ne meša u tuđe, jer vi ste izabrani da budete predsednik. Predsednik, a ne despot, imperator ili plemenski starešina, pa počnite u skladu sa Ustavom i zakonima da se ponašate, pa ćemo mnogo lakše i brže, između ostalog doći i do cilja od 1200km auto-puteva koje ste nam danas obećali.
A mi vam kao verujemo.

 

Comments

comments