Politika

“Premijerka, zašto slavite u Subotici, kada je vaša vlast potpuno uništila ovaj grad”?!

Vlada Srbije u Subotici predstavlja rezultate svoga rada, a subotička opozicija tvrdi da “nema razloga za slavlje” u gradu koji je potpuno propao.

Opozicione stranke iz Subotice ocenile su danas da Vlada Srbije treba da podnese izveštaj o radu građanima i narodnim poslanicima u Skupštini Srbije, a ne rukovodstvu lokalne samouprave u Subotici i lokalnim medijima, jer “razloga za slavlje i hvalospeve u tom gradu nema”.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): “PRETE NAM UBICE IVANOVIĆA, PRONAŠLI SMO VEZU IZMEĐU TAJKUNA I VLASTI”!

U saopštenju koje su potpisali Pokret građanske Subotice, gradski odbor Pokreta Dosta je bilo i Dveri, navodi se da je Suboticu i prigradska naselja u poslednjih nekoliko godina napustilo više desetina hiljada stanovnika, a posebno mladih i pripadnika srednje generacije s porodicama.

Gradski odbor Pokreta za preokret iz Subotice saopštio je danas da taj grad simbolizuje neuspeh politike vlasti u Srbiji u mnogim segmentima, te da se obeležavanjem godišnjice rada Vlade upravo u Subotici zapravo šalje poruka podrške “bahatosti gradske vlasti”.

“Ljudi ne vide perspektivu življenja u svom gradu, naselju. Subotica je zapuštena i evidentno propada. Prigradska naselja su nam opustela, ekonomski oronula, infrastrukturno zaostala”, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: “KUBUROVIĆ TUMAČI IZVEŠTAJ VENECIJANSKE KOMISIJE KAO TOPALOVIĆI PANTELIJIN TESTAMENT”

Stranke su dodale i da je materijalna situacija većine Subotičana “na ivici preživljavanja”, te da većina penzionera nema materijalna sredstva za podmirivanje osnovnih životnih potreba.

Potpisnici saopštenja su naveli da je u Subotici vidljiva “nesposobnost i neefikasnost rukovodstva lokalne samouprave”, a da su javna preduzeća i javne ustanove “postali partijski feudi stranaka na vlasti”.

“Dolazak Vlade Srbije u Suboticu doživljavamo kao jednoznačno davanje podrške aktuelnom gradonačelniku, što zaslužuje samo osudu”, navodi se u saopštenju.

Predsednica Vlade Ana Brnabić, zajedno sa članovima Vlade, predstaviće sutra u Subotici i na Paliću rezultate rada u prvih godinu dana rada i prioritete za naredni period.

PROČITAJTE JOŠ: POSTIGNUT DOGOVOR: OPOZICIONI SAVEZ SE OSNIVA 20. JULA, POZNATI I ČLANOVI

(izvor: autonomija.info)

Comments

comments