Politika

PREVARANT: SNS-ov narodni poslanik uzeo 600 hiljada za putne troškove, a živi u Beogradu!

Iako poseduje stanove u Beogradu, narodni poslanik u Skupštini Srbije Darko Laketić (SNS) je samo tokom 2017. godine na ime putnih troškova i naknade za korišćenje sopstvenog automobila, sa blagajne parlamenta podigao 608.363 dinara u neto iznosu, ili nešto više od 50.000 dinara mesečno.

Laketić je narodni poslanik iz Prokuplja u drugom, uzastopnom mandatu, a prema zvaničnim podacima Narodne skupštine redovno uzima novac za putne troškove i paušal.

Međutim, prema javno dostupnim podacima, ovaj funkcioner SNS je vlasnik stana od 90 kvadrata na Zvezdari, kao i stana slične kvadrature na Vračaru, a njegovi sugrađani odavno govore da on ne živi u Prokuplju, već da duže vreme sa porodicom živi u prestonici.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO JE TOMA USPEO DA POTROŠI 750 HILJADA ZA GODINU DANA?!

Sam Laketić nije želeo da kaže gde trenutno živi, kao ni da komentariše na osnovu čega i kog dokumenta na blagajni Narodne skupštine uzima novac i pored 2 stana u Beogradu, ali je istakao da je “sramota ono čime se bavimo”.

Piši šta hoćeš, ako ćeš time da se baviš. Ja sam apsolutno radio sve po zakonu, ali van pameti je čemu sve ovo. Nemam šta da kažem i nemoj da me zoveš više – rekao je Laketić našem novinaru.

Osim putnih troškova i navodnog korišćenja sopstevenog vozila, što je naplatio 608.363 dinara u neto iznosu, Laketić koji nije u radnom odnosu u Skupštini, već prima takozvani “poslanički dodatak”, za isti period prošle godine je za tu naknadu primio 518.734 dinara novca građana Srbije.

I u 2018. godini Laketić je na ime putnih troškova, za prva 4 meseca, sa blagajne podigao 129.517 dinara i paušal od 86.058 dinara.

Uz putne troškove i direktorska fotelja u Beogradu

Da postoji nelogičnost sa njegovim potencijalno fiktivnim mestom stanovanja i mestom gde stvarno živi, pokazuje i zvaničan podatak Kliničko-bolničkog centra “Dragiša Mišović“ u Beogradu, gde je radni odnos zasnovao još 29. aprila 2014. godine, a zaposlen je na neodređeno vreme.

PROČITAJTE JOŠ: KRAGUJEVČANI NE ODUSTAJU OD PROTESTA DO ISPUNJENJA ZAHTEVA!

Radno-pravni status dr Laketića je radni odnos na neodređeno vreme, sa nepunim radnim vremenom na radnom mestu pomoćnika direktora za medicinske poslove – potvrdili su u ovoj ustanovi.

U 2014. naplatio od građana skoro milion dinara za putne troškove!

Prema dostupnim podacima, Laketić koji je i predsednik Opštinskog odbora SNS u Prokuplju, na ime putnih troškova i sopstvenog prevoza je tokom 2014. godine naplatio 925.992 dinara u neto iznosu za godinu dana.

Inače, prvi čovek prokupačkih naprednjaka nedavno je u žižu javnosti dospeo nakon što je, na predlog predsednice parlamenta Maje Gojković, postao predsednik Komisije koja bi trebalo da se bavi posledicama NATO bombardovanja.

PROČITAJTE JOŠ: “PROTIV NAŠE OPŠTINE SE VODI HISTERIČNA KAMPANJA – SAMO ZATO ŠTO SMO OPOZICIJA”

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments