Društvo

PRIČA O MILANU IZ CRNE TRAVE: Dobija ponude za posao u inostranstvu

Život Milana Radojičića (54), diplomiranog građevinskog inženjera iz Crne Trave, koji je proteklih dana skrenuo pažnju prolaznika u Knez Mihailovoj ulici noseći transparent okačen oko glave da “traži posao”, iz korena se promenio posle priče objavljene u “Blicu”!

– Zvali su me iz Nemačke, Francuske i Austrije da radim u njihovim kompanijama, veoma sam srećan zbog toga – priča Radojičić za “Blic”.

Ali, kako kaže, baš danas je krenuo na razgovor za posao u jednoj beogradskoj firmi, u nadi da će posle dugo vremena konačno uspostaviti saradnju sa nekim preduzećem u Srbiji.

Kako kaže, prethodnih dana telefon nije prestajao da zvoni. Zvali su i nudili posao sa svih strana.

– Zvali su iz inostranstva, ali je bilo mnoštvo ponuda i iz cele Srbije.

Milan kaže da gleda “gde će se najbolje uklopiti”, pa će onda odlučiti da li će život i karijeru nastaviti u inostranstvu.

– Ja bih najviše voleo da odem u Švajcarsku, ali od ovih ponuda što trenutno imam izabrao bih Nemačku – priča Radojičić.

Milan Radojičić je inače diplomirao na Građevinskom fakultetu u Nišu i svojim poslom bavio se od 1982. godine van Srbije, sve dok firma u kojoj je radio nije otišla u stečaj. Od tada posla za njega nije bilo i konstantno je nailazio na odbijanje poslodavaca.

– Hvala svim ljudima koji su me razumeli i podržali. Srećan sam jer mi se život iz korena promenio. Nadam se da ću se što pre zaposliti – zaključuje zadovoljno Milan.

(Izvor: Blic)

Comments

comments