Politika

“Probićemo sve blokade vlasti na putevima, ako ih bude”

Predsedavajući Saveza za Srbiju, lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da će biti probijene sve blokade na putevima ako ih vlasti postave zbog skupa 13. aprila u Beogradu i navodi da je to okupljanje prilika da se svi protesti sliju u jedan.

“Ljudi dolaze vozovima, redovnim autobusima, svojim kolima… Ogromno je interesovanje i probićemo sve blokade vlasti na putevima ako ih bude”, rekao je Obradović za list Danas.

On je rekao da što više građana bude na skupu, predsednik države Aleksandar Vučić će “pre da padne”.

“Mislim da svako ko je protiv ove vlasti toga dana treba, iz cele Srbije, da dodje u 15 časova ispred Narodne skupštine, a pre svega Beograđani kojima je ova vlast srušila čitav centar grada i zablokirala život. Sve dalje zavisi od toga koliko će nas biti u Beogradu u subotu”, rekao je Obradović.

List piše da organizatori protesta u gradovima Srbije već osećaju indirektni pritisak vlasti jer autoprevoznici ne pristaju lako da svojim autobusima voze građane u glavni grad, jer se plaše vanrednih tehničkih pregleda, mogućih inspekcija i zatvaranja firmi koje “rade za opoziciju”, o čemu se već danima nezvanično govori.

“Najava Željka Mitrovića predstavlja provokaciju vlasti”

Obradović je izjavio da očekuje poziv Ministarstva unutrašnjih poslova na ozbiljan razgovor kako bi se sprečila, kako je rekao, “provokacija vlasti”, poput najave vlasnika TV Pink Željka Mitrovića da će 13. aprila pratiti opozicione demonstrante kamionom sa ozvučenjem iz kojeg će puštati muziku.

“Ukazujem na opasnost da režim ubaci svoje ljude medju demonstrante koji bi mogli da probaju da izazovu incidente”, rekao je Obradović ispred Višeg tužilaštva, gde je predao krivičnu prijavu protiv ministara odbrane Aleksandra Vulina.

Obradović je rekao da je Mitrović oličenje aktuelne vlasti, a da je njegova najavljena akcija “najveća moguća provokacija” kojom “želi da se osveti za poraz”, jer demonstranti nisu u subotu želeli da “učestvuju u njegovom rijaliti šou”.

Prema Obradovićevim rečima, policija bi u subotu trebalo da, za vreme velikog opozicionog skupa, Mitrovića zaustavi na putu prema Skupštini Srbije i njegov kamion sa ozvučenjem isključi iz saobraćaja.

“Ako ne to, morala bi da napravi koridor između demonstranata i nekog ko je došao da provocira, kao što je to Mitrović”, rekao je on.

Govoreći o skupu najavljenom za subotu, Obradović je rekao da postoji apsolutno jedinstvo u opoziciji oko toga šta je planirano za taj dan, ali nije izneo detalje.

“O svemu ćemo obavestiti javnost”, rekao je Obradović i dodao da opozicija ne odustaje od svojih zahteva kao što su fer izbori i sloboda medija.

(Izvor: N1)

Comments

comments