Politika

PROLUPAO: SNS-ov gradonačelnik Niša okrivio DJB i PSG za poklanjanje aerodroma!

Iako je Pokret “Dosta je bilo” formiran 2014, a Pokret slobodnih građana 2017. godine, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je optužio upravo njih za ugovor iz 2010. između Ministarstva odbrana i Niša, koji je jedan od navodnih razloga zašto gradska vlast poklanja Državi Aerodrom “Konstantin Veliki”. Pored njih, kako je ranije rekao Bulatović, za taj ugovor kriva je i Demokratska stranka.

PROČITAJTE JOŠ: SNS OSVETA: DOBILA OTKAZ ZATO ŠTO JE ORGANIZOVALA PROTEST?!

U zbrci oko predaje niške vazdušne luke Republici, funkcioneri daju različita, često nelogična objašnjenja – od nemogućnosti aerodroma da se sam održi, preko toga da Niš nema para za aerodrom, pa do “problematične” zabrane zapošljavanja i spornog ugovora iz 2010. godine.

Međutim, prvi čovek Niša je otišao korak dalje, pa je za to što niška vlast poklanja aerodrom, ovog puta je na TV Zona plus upro prstom u Pokret slobodnih građana i Pokret “Dosta je bilo”, optužjući ih da su sa Demokratskom strankom potpisali sporan ugovor, u vreme kada nisu ni postojali.

Pre 9 godina, organizatori protesta, Demokratska stranka, “Dosta je bilo” i stranka Saše Jankovića su sklopili ugovor koji nas danas opterećuje. Jedan teretni ugovor sa obavezom da ga izvršite – rekao je Bulatović.

Na ovu Bulatovićevu izjavu reagovao je na Tviteru predsednik PSG-a Saša Janković, koji je u vreme sklapanja ugovora, za koji ga gradonačelnik Niša optužuje, obavljao funkciju Zaštitnika građana.

To u kameru izjavi neko kome je SNS dao da vodi treći po veličini grad u Srbiji – napisao je Janković.

Bulatovićevo opravdanje za predaju Aerodroma “Konstantin Veliki” Republici – koje se svodilo na sporni ugovor – na nekin način demantovala je ministarka saobraćaja i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović koja je rekla da je to tek deo problema. Kao glavni problem, navela je “nemogućnost Niša da ulaže u novu aerodromsku opremu”.

“Broj putnika i linija nema veze sa poslovanjem aerodroma”

PROČITAJTE JOŠ: ZAHTEV ZA LEGALIZACIJU OBJEKTA NA KOPAONIKU PODNET TRI GODINE PRE IZGRADNJE?!

Gradonačelnik Niša Bulatović je izjavio i da suštinski pokazatelj uspešnosti aerodroma nije broj putnika koji koristi vazdušnu luku.

Ipak broj putnika i broj linija nema mnogo veze sa poslovanjem. Sa onim što je suština. I ti dobri pokazatelji i rezultati koji su vezani za broj linija i broj putnika i uopšte avio-saobraćaj, stvorili su sliku “šta sada sa tako dobrim i uspešnim (aerodromom) ovo radite” – rekao je Bulatović na TV Zona plus.

Podsetimo, iznenada i bez jasnog objašnjenja Gradsko veće Niša je odlučilo da pokloni aerodrom “Konstantin Veliki” Državi, za šta je gradonačelnik Darko Bulatović okrivio bivšu vlast, a ministarka saobraćaja i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je rekla da je to zato što Grad Niš nema dovoljno para da ga razvija i pokušala je da “uteši” Nišlije izjavom da “niko neće da uprti na leđa aerodrom i odnese ga iz Niša”.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): PAKLEN DOČEK ZA ZORANU: JEDVA STIGLA DO VRATA, ORILO SE “LOPOVI, LOPOVI”!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments