Društvo

Protest “1 od 5 miliona” se ove nedelje širi i na Kosmet!

Da broj gradova u kojima nezadovoljni građani izlaze na ulice raste iz nedelje u nedelju – više i nije vest.

Takođe, kada neki novi fakultet ili strukovno udruženje podrži proteste – lepo je za sakupljanje lajkova, ali ni to više nije vest.

Šta hoćemo da kažemo?

Protesti su se toliko proširili i sve više građanima je na ulicama – što je sjajno. Ali više nije nikakvo iznenađenje. Ko god živi u Srbiji može jedino da bude iznenađen zašto na protestima nema još i više ljudi.

PROČITAJTE JOŠ: POBUNIO SE I DEO RADNIKA RTS-A: NE MOŽEMO DA ĆUTIMO PRED FALSIFIKOVANJEM STVARNOSTI!

Međutim, večeras nam je stigla potvrda za nešto što može da bude itekako lepa vest: protesti “1 od 5 miliona” ove nedelje počinju i na teritoriji Kosova i Metohije!

Prvi grad koji će se priključiti okupljanjima biće Kosovska Mitrovica, čiji će građani izaći na ulice u subotu od 18 časova.

Ova vest je specifična po nekoliko stvari:

Prvo, ljudi na Kosovu i Metohiji, u delovima gde žive Srbi, dele neke probleme koji imaju i građani u centralnoj Srbiji, ali imaju i mnogo više problema koji su lokalni. Poslednjih godina se retko dešavalo da se neki protest ili građanska pobuna “prelije” iz centralne Srbije na Kosmet, zbog toga ovaj protest još više dobija na značaju.

PROČITAJTE JOŠ: ZLATNO DOBA: SVAKI TREĆI STUDENT HOĆE DA POBEGNE IZ ZEMLJE

Drugo, prvi protest na Kosmetu (a nadamo se da će ih biti još) je zakazan u Kosovskoj Mitrovici, najvećem urbanom centru u kome žive Srbi na KiM. Istovremeno i gradu u kojem glavnu reč imaju Milan Radojčić (na slici ispod, levo) i Zvonko Veselinović, stvarne vođe SNS/Srpske liste.

Oni ovim gradom vladaju kao da su na Divljem zapadu i zbog toga je potrebna ogromna hrabrost da se na takvom mestu suprotstaviš lokalnim kaubojima i njihovim šerifima iz Beograda.

Mitrovčani, naklon do poda! Sretno u subotu!

PROČITAJTE JOŠ: “VESIĆ JE NAJVEĆA ELEMENTARNA NEPOGODA”

Comments

comments