Politika

PROTEST DAJE REZULTATE: Vlada popušta, Brnabić naložila da se akcize smanje!

Premijerka Ana Brnabić pokrenula je, za sada, neformalni proces i mere za smanjenje akciza na gorivo, saznajemo iz izvora bliskih Vladi Srbije.

Istovremeno, predsednik Srbije je naložio ministru unutrašnjih poslova da primeni, kako kažu naši sagovornici, blagu represiju da spreči proteste građana i zaustavi blokade puteva.

PROČITAJTE JOŠ: BLOKADA PUTEVA – POČETAK KRAJA VUČIĆEVOG ZLATNOG DOBA

– Državni čelnici odlučili su da se pre smanjenja akciza upotrebe zakonom predviđene mere iz oblasti zakona o saobraćaju i da na taj, suštinski nerepresivan način, pokušaju da spreče proteste građana. Doneta je odluka da to reguliše saobraćajna policija, da se ne prekoračuju granice i da se u kritičnijim situacijama ne reaguje onako kako bi se moglo – primenama sile. Takav način je usvojen kako se ne bi povećavalo nezadovoljstvo među građanima, koji izražavaju bunt zbog cene goriva – priča izvor blizak Vladi Srbije.

Način na koji naši sagovornici vide pokušaje predsednika države da reši ovaj problem sastoji se u prepoznavanju istog obrasca za više različitih, odnosno sličnih slučajeva. Vučićev odnos prema društvenim problemima i buntom građana uvek je u snažnoj relaciji, tvrde oni, sa utiskom koje ostavlja na javno mnjenje, odnosno biračko telo. Probleme, tvrde oni, nikako javno ne povezuje sa sopstvenom odgovornošću, odnosno realnim životom koji je u nesrazmeri sa onim što obećava i što građani očekuju da ispuni.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): POLICIJSKA REPRESIJA IZAZVALA BES, SLEDI RADIKALIZACIJA PROTESTA?

– Tako da se pokazuje jedan model ponašanja, kada je reč o tome na koji rešava probleme, a to je da najpre za uzrok targetira svoje političke oponente a potom izlazi sa rešenjem koje ne dovodi u vezu sa realnim uzrokom – zaključuju sagovornici.

PROČITAJTE JOŠ: SINIŠA MALI KUPIO I KUĆU LEKE RANKOVIĆA, VREDNU OKO 4 MILIONA EVRA?!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments