Društvo

Protest za vreme Vučićeve posete – stigla podrška opozicionih stranaka

Više opozicionih stranaka i pokreta podržalo je protest koji će Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” organizovati u tom gradu 25. aprila, tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Nišu.

Kako je saopštila Demokratska stranka (DS), opozicija je podržala građane Niša u “pravednoj borbi da se sačuva imovina grada i ne dozvoli da republika preuzme svojinska i upravljačka prava, sertifikate i sve ugovore niškog aerodroma ‘Konstantin Veliki’ u koji su Nišlije ulagale tokom više decenija”.

“Pogotovu su za Nišlije uvredljive tvrdnje da oni koji protestuju ‘neće Srbiju u Nišu’ i da će poklanjanje aerodroma Republici biti samo prenos iz ‘jedne u drugu društvenu svojinu. Građani Niša su i dosadašnjim protestima pokazali da ne veruju besmislenoj tvrdnji republičke vlasti da želi da preuzme uspešni niški aerodrom, da bi njime bolje upravljala od Nišlija”, navodi se u saopštenju.

Opozicione stranke i pokreti su najavili i da će organizovati protest na dan kada bude zakazana sednica Skupštine Niša na kojoj će se odlučivati o sudbini gradskog aerodroma.

Opozicija je najavila i da će organizovati tribinu u Skupštini grada na koju će pozvati sve niške odbornike i zatražiti od svakog pojedinačno da glasa protiv “poklanjanja” niškog aerodroma i “pozvati ih na odgovornost pred ovom i svim budućim generacijama Nišlija”.

Saopštenje su potpisali predstavnici Demokratske stranke, Dveri, Dosta je bilo, Levice Srbije, Narodne stranke, Nove stranke, Niške inicijative, Pokreta slobodnih građana, Pokreta za preokret i Socijaldemokratske stranke.

Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” najavila je ranije da će novi protest u centru Niša organizovati 25. aprila kada bi po najavama, predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebao da otvori novi pogon fabrike “Leoni” u tom gradu

(Izvor: N1)

Comments

comments