Politika

Protesti u Beogradu ne prestaju, sutra šetnja do 29. novembra

Na početku protesta obratiće se student i jedan od organizatora protesta #1od5miliona Srđan Marković, profesorka Univerziteta u Nišu Tamara Milenković Kerković i Uroš Marković, mladića koga su RTS i Pink cenzurisali tokom davanja izjave na bazenu „Milan Gale Muškatirović“.

PROČITAJTE JOŠ: GEBELES, TITO, VUČIĆ: ZAŠTO PRVOROĐENI VOLI TOLIKO DA SE SLIKA SA DECOM?

Protestna šetnja će se ove subote kretati ulicom Kralja Milana, Takovskom, potom će kolona proći pored zgrade Radio Televizije Srbije i nastaviti dalje ka zgradi PU “29 Novembar”, odakle će se građanima će se obratiti student i organizator protesta #1od5miliona Miodrag Simović.

„Pre sedam meseci izašli smo na ulice kako bi stali na put nasilju vlasti koje još uvek nije prestalo nad neistomišljenicima. Zbog toga naša motivacija nije pokolebana, naš razlog da budemo na ulici ostaje isti, a to je želja da živimo u slobodnoj i demokratskoj državi. Mi još uvek tražimo da odgovorni za pokušaj ubistva Borka Stefanovića, novinara Milana Jovanovića, pretučene studente Dejana Bagarića, Mihajla Nikolića i Marka Đelevića, napadane organizatore protesta u Srbiji Strahinju Ćirića, Milana Blagojevića, Vladimira Petrovića i izbodenog studenta Uroša Janjića budu sankcionisani“, navodi se, između ostalog, u saopštenju organizatora.

Loading…

Dve godine koje je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić provela u kabinetu obeležila su stradanja i prebijanja neistomišljenika.

Zbog toga organizatori pozivaju i institucije da pokažu da su aršini i procedure isti za sve i sankcionišu sve odgovorne za nasilje režima prema građanima Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: KOLIKO SU SE VESIĆ I EKIPA UGRADILI U PROJEKAT “PASARELA”?

Ove subote u planu je odlazak do Policijske Uprave za Grad Beograd “29. novembar” kako bi podsetili pripadnike policije da je njihova dužnost da štite građane i zakon, a ne pojedince iz vlasti.

„Odlaskom do zgrade PU „29. novembar“ podsetićemo se i na brutalna prebijanja građana u zgradi RTS-a i hapšenja studenata, a ti isti studenti bili uhapšeni i po hitnom postupku privedeni u „29. novembar“ pod pretnjom kazne od 30 dana. Kako bi stali nasilju na put i kako bi se izborili za pravednu i demokratsku državu, dođite u subotu u 19 časova ispred Terazijske česme da zajedno izgradimo bolju budućnost“, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: INFORMER DOBIO 3 MILIONA OD DRŽAVNE LUTRIJE SRBIJE!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments