Politika

“Protesti uskoro još masovniji, vlast poseže za manipulacijom”

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je vlast u „potpunoj panici“, jer nema odgovor na masovne proteste građana širom Srbije, niti na bojkot institucija koji sprovodi opozicija.

„Zato režim poseže za očajničkim potezima, poput spinovanja u vezi sa maketom vešala na protestu u Beogradu, ili emitovanja uvredljivog spota protiv opozicije i šetača“, rekao je Jovanović televiziji Naša, a prenosi Narodna stranka. On je naveo da će protesti ostati mirni i dostojanstveni sve do ispunjenja zahteva, jer će režim biti pobeđen brojem građana koji slobodnom voljom traže promene, a ne bilo kakvim nasiljem.

PROČITAJTE JOŠ: NAJHRABRIJI: SIN OLIVERA IVANOVIĆA PREDVODIO PROTEST U KOSOVSKOJ MITROVICI

Jovanović je istakao da je vladajuća koalicija jedina koja sprovodi nasilje u Srbiji, što jasno pokazuju pokušaji ubistava predsednika Levice Srbije Borka Stefanovića i novinara Milana Jovanovića, ali i brojni slučajevi iz svakodnevnog života, poput otpuštanja devet žena predavača na Višoj medicinskoj školi u Ćupriji, samo da bi „režimske perjanice“ Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić dobile još jednu platu.

„Režim je svestan da je raspisivanje izbora pod ovakvim okolnostima besmisleno, a da simbolični potezi poput privođenja predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića ili ostavke direktora Koridora Zorana Babića nemaju više nikakvu težinu“, naveo je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: MORAMO DA POHVALIMO NOVI SPOT SRPSKE NAPREDNE STRANKE

Zato očajnički nastoje da podmetnu opoziciji nameru radikalizacije, iako su oni jedini odgovorni za polarizaciju i sveopštu tenziju u društvu, dodao je Jovanović. On je istakao da će protesti širom Srbije biti još masovniji nakon predstavljanja i potpisivanja „ugovora sa narodom“ u februaru, a da će biti „duplirani na proleće“.

„Tada će se svi zahtevi sliti u jedan: raspisivanje fer i poštenih izbora na svim nivoima, koji će realno preslikati pravu volju naroda i novo stanje u Srbiji“, rekao je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: BILJANA: PROTESTUJU MANIJACI, LUDACI I POLUSVET!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments