Društvo

(VIDEO): Svaka čast, Branislave: Ovaj čovek iz Gračanice je zaistao bio JEDAN od 5 miliona

Dok je stotinu ljudi u Kosovskoj Mitrovici u subotu šetalo po prvi put, sa porukom da su “jedan od pet miliona” onih zbog kojih predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće da ispuni nijedan zahtev i ako izađu na ulicu, jedan čovek upisao je i Gračanicu na mapu onih srpskih gradova koji protestuju od decembra prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ: BILJANA: PROTESTUJU MANIJACI, LUDACI I POLUSVET

“Ja sam Branislav Marković i živim u kosovskoj Gračanici. Hteo bih da iskoristim ovu priliku i da Srbima iz Kosovske Mitrovice koji su izašli da se bore za svoja prava i slobodu, da dam punu podršku. Da dam podršku da uvek i u svakom trenutku bez straha i oklevanja kažu sve ono što im je na duši kao i da zamolim ljude iz Vlade Srbije da više nikad, nijednom Srbinu, u nijednom gradu, ne zabrane da se šetaju ulicama grada u kojem su rođeni”, poručio je u tami pred čuvenim srpskim manastirom kroz video poruku i fotografije koje je podelio preko društvenih mreža.

Kako piše KoSSev, vest o protestu u Kosovskoj Mitrovici izazvala je veliku medijsku pažnju u Srbiji, ali i u regionu i u međunarodnoj javnosti, uz odobravanje i podršku širom Srbije, ali i snažno osporavanje i pritisak vlasti da se ne održi.

PROČITAJTE JOŠ: MORAMO DA POHVALIMO NOVI SPOT SRPSKE NAPREDNE STRANKE

Ocenjen je kao čin hrabrosti, ali je za direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kao i Srpsku listu, to je neuspeh i debakl.

Sam Marko Đurić je pred održavanje protestne šetnje tri dana boravio u Kosovskoj Mitrovici i to posle dužeg odsustva, a Srpska lista je preko tri institucije organizovala takođe protest dan ranije.

PROČITAJTE JOŠ: NAJHRABRIJI: SIN OLIVERA IVANOVIĆA PREDVODIO PROTEST U KOSOVSKOJ MITROVICI!

(izvor: N1)

Comments

comments