Politika

“Protiv mene nikad nije vođena istraga, nisam imao ni tražio nikakvu nagodbu”

Beograd — Lider NS i bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić saopštio da je svedočio kao svedok tužilaštva u Americi, na procesu koji se vodi protiv Patrika Houa.

“Na suđenju bivšem ministru unutrašnjih poslova Hongkonga Patriku Hou (na slici ispod) u Njujorku učestvovao sam kao svedok američkog tužilaštva, u procesu u okviru kojeg nikada nisam bio ni okrivljen niti osumnjičen”, izjavio je lider Narodne stranke.

“Protiv mene nikada nije vođena bilo kakva istraga, i nikada nisam tražio, niti imao bilo kakvu nagodbu sa pravosudnim organima SAD”, naveo je Jeremić u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: OVAJ ČOVEK JE DAO 9 ODLIČNIH RAZLOGA ZAŠTO NE TREBA DA DAMO NI DINAR RTS-U!

“Svedočenje je trajalo nekoliko sati tokom kojih sam odgovarao na pitanja tužioca i advokata odbrane koja su se ticala načelno načina rada u međunarodnim poslovima, mog rada kao međunarodnog konsultanta i kontakata koje sam imao sa Hoom i drugim ljudima iz sveta međunarodne politike i biznisa”, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) POGLEDAJTE FILM KOJI OTKRIVA MUTNE RADNJE OKO OSNIVANJA SNS-A!

Jeremić je naveo i da nije imao “ništa loše da kaže o optuženom”, jer od njega nikada nije dobio ponudu da učestvuje u nečemu što bi se moglo smatrati nelegalnim ili neetičkim.

“Moje svedočenje se, kao što sam najavio, pre svega odonosilo na činjenicu da sam upoznao Patika Hoa i bivšeg šefa diplomatije Senegala šeika Tidijana Gadijoa, ne i na njihovu dalju saradnju, jer u njoj nisam učestvovao – sto sam i potvrdio pred sudom”, piše u saopštenju.

Podsetimo, Jeremića su srpski tabloidi optužili za umešanost u nezakonite poslove sa Hoom, što je on više puta demantovao.

PROČITAJTE JOŠ: VLADA SRBIJE PREVARILA MAJKE!

(izvor: b92.net)

Comments

comments