Korona

Prva žrtva korone u Leskovcu bivša načelnica Infektivnog odeljenja

Bivša načelnica Infektivnog odeljenja leskovačke bolnice doktorka Dušanka Živković preminula je danas u 63. godini u bolnici “Dragiša Mišović” u Beogradu tokom lečenja od korona virusa, prenosi JuGmedia.

Kako navodi JuGmedia, Dušanka Živković je bila među prvim zaraženim zdravstvenim radnicima na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Leskovac, na “prvoj liniji fronta” u borbi protiv ovog opakog virusa, a iz leskovačke bolnice prebačena je u Beograd pre desetak dana.

“Iako je imala sve uslove da ode u penziju, doktorka Živković, po struci infektolog, inače supruga prvog demokratski izabranog predsednika opštine Leskovac  prof dr.Dragoljuba Živkovića, ostala je u bolnici da pomogne svojim kolegama i pacijentima obolelim od korona virusa”, piše JuGmedia.

Doktorka Živković je bila više od dve decenije načelnica Infektivnog odeljenja u Opštoj bolnici Leskovac”, piše JuGmedia.

Kako je takođe potvrđeno, virusom korona zaražen je i njen suprug Dragoljub Živković, sada odbornik u Skupštini grada Leskovca, koji se leči na Infektivnoj klinivci u Beogradu i stabilnog je zdravstvenog stanja.

Comments

comments