Politika

Prvanović patrijarha Irinija nazivao trgovcem ordenja, a sad od njega traži podršku!

Naučni savetnik Instituta za fiziku Slobodan Prvanović uputio je danas otvoreno pismo patrijarhu Irineju, pozivajući ga da on i Srpska pravoslavna crkva „stanu na stranu naroda”, iako je nedavno Irineja nazivao trgovcem ordenja koji hoće da vrati inkviziciju.

Izgleda da je Prvanović brzo zaboravio da je pre samo nekoliko meseci patrijarha Irineja nazivao “trgovcem ordenjem” koji “pokušava da postane koalicioni partner Srpske napredne stranke”. Danas, pak, potpuno drugačiji ton. Obraćajući se patrijarhu sa “Vaša Svetosti”, Prvanović ga poziva da se crkvena zvona oglašavaju svako veče u 20.05 sati, i tako se SPC pridruži akciji “šerpovanja” kojom se simbolično pokazuje bunt prema režimu.

“Trgovac ordenjem Irinej pokušava da revitalizuje inkviziciju u kojoj je zabranjeno slobodno mišljenje na Bogoslovskom fakultetu. On pokušava da postane koalicioni partner SNS”, govorio je u novembru Prvanović na protestu “1 od 5 miliona”.

Kako je to za svega nekoliko meseci “trgovac ordenjem” koji hoće da vrati inkviziciju postao poželjan partner za Prvanovića? Da li to profesor, koji je takođe i član Građanskog demokratskog kluba Demokratske stranke, pokušava da Irineja koji, citiramo, “pokušava da bude koaliiconi partner SNS”, privoli u partnerstvo sa DS?

Šta god bilo, patrijarh profesoru nije odgovorio. Verovatno bolje od profesora pamti kvalifikacije kojima je počašćen u novembru prošle godine.

Comments

comments