Društvo

“Putinov poziv je zakasnio, Vučić ima novog dečka”

Putin, inauguracija, poziv, Vučić, tema koja je nekako postala broj 1 ovih dana iako nemamo zaista pojma šta se tu dešava i ko tu kome “udara čežnju”.

U početku su kružile glasine da će predsednik Srpske Napredne Stranke ostati “kratkih rukava” i da neće dobiti poziv. Onda smo čuli da su navodno pozvani Kolinda, pa čak i Dodik, manje-više u tom periodu i one “zmije, pacovi i narkomani” su imali veće šanse da se nađu na čuvenoj inauguraciji pre Aleksandra Vučića. Zatim su krenuli da pljušte demanti, gore navedeni ipak nisu pozvani, pa je Čepurin malo pričao da po protokolu predsednici države i ne mogu biti pozvani, pa je onda Dodik opet kao pozvan, pa se onda setio da baš tog dana eto slavi slavu i neće moći da prisustvuje.

Ceo događaj je krunisala jučerašnja priča i tužna izjava Vučića da nije dobio poziv, ali se nada da će ga ipak dobiti, pa se u celoj situaciji ne možemo a ne zapitati ko je tu u stvari lud i ko pravi cirkus od cele situacije. A ko će drugi i “praviti cirkus” ako ne glavni klovn, ko je glavni klovn, prepuštamo vama da odlučite.

Danas je međutim priča dobila novi zaokret, “Blic” je objavio da je poziv za predsednika SNS-a ipak stigao, ali gle čuda, sada on neće da ide jer je ugovorio jedan drugi “randevu” toga dana.

Pozivajući se na zvanične izvor iz Moskve list piše da je dobio potvrdu da je Vučiću stigao poziv, te da će se sa Putinom sresti najverovatnije dan ili dva nakon ceremonije, jer će na sam dan inauguracije, 7. maja, biti u zvaničnoj poseti Turskoj, na susretu sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Ukoliko u ovoj izjavi ima istine, onda zaključujemo da je Putin sada taj koji je “popio korpu” i to ne jednu, nego dve. Dodik će proslaviti slavu, a “Vučić ima novog dečka” u čijem krugu porodice će provesti ovaj svečani dan.

Ili možda, ali samo možda ništa od toga nije istina, a u našim medijima se ipak morala stvoriti neka buka i neki cirkus, jer kako, čak i na dan inauguracije predsednika Rusije glavni klovn da ne bude glavna zvezda. A ko je glavni klovn u celoj priči, mislim da je svima jasno…

Comments

comments