Korona

Radulović: Vlast, Kon i Nestorović prave narod budalama

“Verujem da svi delimo osećaj da nas prave budalama. Ili nas danas sve dovode u smrtnu opasnost”, rekao je Saša Radulović, predsednik Pokreta “Dosta je bilo”, dodavši da ne postoji treće objašnjenje za to što je vlast pre 20 dana širila paniku zbog koronavirusa, a sada ukida sve mere.

“Ili je virus zaista strašan i sada se kockaju sa ljudskim životima zbog izbora ili su nas nepotrebno maltretirali da bi opravdali vanredno stanje, takođe zbog izbora. Tako smo stigli tamo odakle smo krenuli. Prvo je virus bio smešan jer su se prikupljali potpisi. Nakon toga je virus bio strašan jer je trebalo vanredno stanje da bi se odložili izbori. Sada virus više nije strašan i može da se ukine vanredno stanje i pre kraja epidemije, jer trebaju izbori. Do danas zatvor, a od danas sve najnormalnije. Inače, dok smo mi samopregorno sedeli u 84-časovnom pritvoru, već su se prodavale avionske karte za Beograd”, kazao je Radulović.

On je dodao i da niko u Evropi nije imao “ovakve ludačke mere” i da niko nije sedeo četiri dana u kućnom pritvoru.

“Virus je opasan za stare i bolesne ljude i trebalo im je obezbediti humanu samoizolaciju. Vanredno stanje je uvedeno samo zbog izbora”, rekao je Radulović.

Radulović je govorio i o ekonomskim i političkim posledicama vanrednog stanja.

“Poljoprivredna gazdinstva su bukvalno uništena ludačkim merama vlasti, policijskim časom, zatvaranjem svih građana u kućni pritvor, zatvaranjem pijaca i usmeravanjem svih ljudi u velike supermarkete. Najavljene mere pomoći su laž i poljoprivrednici to znaju. Međutim, najveća šteta je politička. Šteta je što su cela skupština i cela opozicija, tačnije 242 poslanika i svi mediji, svojim ćutanjem, dali pokriće vlasti za državni udar. To im DJB neće zaboraviti. Mi od 15. marta govorimo da je prekršen Ustav i izvršen državni udar. Od 17. marta smo u skupštini i tražimo vraćanje Srbije u ustavni okvir. Ako ustav nije crvena linija, onda ništa nije. Zvali smo i celu opoziciju. Dobili smo odgovor: nije vreme. Da je barem deo od 242 poslanika stao uz osam kolega i zahtevao vraćanje Srbije u ustavni okvir, mediji to ne bi mogli da ignorišu, kao što su ignorisali osam poslanika. Cena odgovornosti 242 poslanika, cele opozicije, medija i struke je iživljavanje jednog čoveka nad celom nacijom i uništenje domaće privrede. Kada podlegnete belosvetskoj histeriji koju šire SZO i globalni mediji, koji to rade zbog svojih interesa, onda nacija plati cenu. Način na koji su se ponela ova 242 predstavnika građana, ostaće sramota koju će Srbija pamtiti”, istakao je Radulović.

Comments

comments