Politika

Rašković Ivić: “Neslaganja Jeremića i Đilasa su belo perje u poređenju sa neslaganjem Vučića i Stefanovića”

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da se ova stranka sprema kao da će izaći na izbore, i dodala da saradnja sa Strankom slobode i pravde Dragana Đilasa nije prekinuta, ali jeste oslabljena.

Na pitanje da li je Narodna stranka „isključila mogućnost bojkota“, Sanda Rašković Ivić je gostujući na TV N1 odgovorila da ta mogućnost nije isključena, ali da se „ne može sedeti na ideji bojkota, ne raditi ništa i govoriti da ništa ne valja“.

„Mi se spremamo kao da ćemo izaći na izbore i kao da ćemo uspeti da se izborimo da uslovi ne budu ispod crvenih linija – oslobađanje medija, razdvajanje predsendičkih, parlamentarnih i beogradskih izbora i regulisanje finansiranja izborne kampanje“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Na pitanje „da li je definitivno prekinuta saradnja“ Narodne stranke i Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, Sanda Rašković Ivić je odgovorila da je „saradnja oslabljena u aspektu mega-okupljanja i kusog i repatog“, a da mediji tome predaju veliku važnost, jer stalno govore o svađi predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića i Đilasa.

„Njihova neslaganja su belo perje u poređenju sa neslaganjem Aleksandra Vučića i Nebojše Stefanovića“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Posrednik u dijalogu između vlasti i i opozicije treba da bude Evropski parlament, kaže potpredsednica Narodne stranke i dodaje da opozcija neće nasesti na tehničke promene, jer, kaže, treba menjati suštinu.

„Ono što Dačić govori da neće onlajn, pa kako ako nam deca idu onlajn, studenti, zašto je on taj koji ne bi onlajn, to je izvlačenje da se dobije neko vreme i što duže sedi na vlasti. To je mač s dve oštrice, jer imate apsolutnu vlast, ali nemate nikakav legitimitet, naprosto ste smešni, svako ko misli svojom glavom kada vidi kako nam funkcioniše Skupština se smrzne, bude skandalizovan nivoom našeg potonuća“, istakla je.

Comments

comments