Politika

RASPEVANI JE SKROZ PROLUPAO: Dačić kaže da je `89 “bio mali”, a imao je 23 godine?!

Dačićeva izjava dovela je do toga da se građani pitaju – ko je ovde lud?

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, izazvao je pažnju javnosti nakon gostivanja u specijalnoj emisiji posvećenoj poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji.

PROČITAJTE JOŠ: NAJMANJE 80 ČLANOVA ŽANDARMERIJE UČESTVUJE U ŠVERCU I PRODAJI NARKOTIKA?!

Tviterašima nije promakla Dačićeva izjava, koju su jedni shvatili kao još jedan od njegovih gafova, a drugi, kao dokaz da u Srbiji političari vređaju inteligenciju građana.

Naime, Dačić je u emisiji rekao da je 1989. godine bio mali! S obzirom da je te godine lider SPS imao 23 godine, teško da je bio tako mali kao što tvrdi.

Ova njegova izjava krenula je masovno da se komentariše putem društvenih mreža, te mnogi nisu imali reči opravdanja za srpskog šefa diplomatije zbog izgovorenog.

PROČITAJTE JOŠ: NAJGLUPLJA MAJINA IZJAVA DO SADA: NE MOŽE SEDNICA O KOSOVU JER ĆE OPOZICIJA DA VREĐA VUČIĆA!

Valja podsetiti gde je Ivica Dačič bio 1989. godine, šta je radio i koliko je zapravo bio “mali” (treba uzeti u obzir i to da Dačić nije naglasio da li misli na godine ili visinu).

Rođen je 1. januara 1966. godine u Prizrenu. Osnovnu školu je pohađao u Žitorađi, a kada je imao 15 godina, otišao je u Niš gde je završio gimnaziju „Stevan Sremac“. 1989. godine je diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Još tokom studija je započeo političku karijeru u Savezu komunista, a zatim je prešao u Socijalističku partiju Srbije (SPS). Već 1990. godine je bio prvi predsednik mladih socijalista Beograda.

I nije baš toliko bio mali u tom periodu, složićete se.

PROČITAJTE JOŠ: BOGOLJUB MILOŠEVIĆ JE HEROJ: JEDINI JE ODBIO DA IDE VUČIĆEV MITING NA KOSOVU!

(izvor: espreso.rs)

Comments

comments