Društvo

RTS objavio TRAGIKOMIČNO opravdanje za montažu iz Pariza

Kolegijum Radio-televizije Srbije (RTS) uputio je izvinjenje zbog, kako je navedeno, profesionalnog propusta prilikom prikazivanja predsednika Aleksandra Vučića za vreme prenosa ceremonije obeležavanja završetka Prvog svetskog rata iz Pariza, ali i odbacio navode da je bilo falsifikovanja tog događaja.

PROČITAJTE JOŠ: MUP SE I BUKVALNO RASPADA: POLICAJCI MASOVNO ODLAZE BESNI ŠTO VRH POLICIJE ŠTITI ORGANIZOVANI KRIMINAL!

U saopštenju kolegijuma RTS se navodi da je javni servis 11. novembra emitovao specijalnu emisiju posvećenu stogodišnjici završetka Prvog svetskog rata i da je direktan prenos iz Pariza bio kombinovan sa razgovorom sa gostima u studiju, javljanjem specijalnog izveštača i vestima o aktivnostima predsednika na tom skupu.

„U 11.52 francuska televizija, čiji je signal preko Evrovizije preuzimao RTS, dala je tokom govora predsednika Francuske Makrona kadar dela tribine na kojoj je sedeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Urednik prenosa uradio je takozvani stop kadar sa namerom da ga kasnije kao aplikaciju koristi u narednim informativnim emisijama. Tokom specijalne emisije, lošom procenom dežurnog urednika, isti taj ‘stop kadar’ korišćen je dva puta u trajanju po tri sekunde na način koji odudara od standarda RTS-a“, naveo je kolegijum RTS.

PROČITAJTE JOŠ: SKANDAL: KO JE SRUŠIO KUĆU U CENTRU BEOGRADA KOJA JE BILA SPOMENIK KULTURE I POD ZAŠTITOM DRŽAVE?!

U saopštenju je najavljeno da će ta greška biti sankcionisana.

PROČITAJTE JOŠ: NENAD KULAČIN: OVO MNOGO BOLI!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments