Politika

Saša Janković se povlači iz političkog života i s mesta predsednika PSG

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković objavio je na svom Tviter nalogu da se povlači iz aktivnog političkog života.

Kako je naveo, povlači se sa mesta predsednika Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) BRUTALNO IŽIVLJAVANJE: PIJANI SINOVI BAHATIH SNS-OVACA PRETUKLI MLADIĆA!

“Činim to jer neću da delim ljude koji svi podjednako žele da uklone opasan i kriminalizovan režim koji nam je oteo državu. Srbija je naša zajednička domovina i ja neću biti prepreka najbitnijem cilju. Takođe, hoću da budem kristalno jasan: smatram da zamena jedne greške drugom, makar i manjom, ne donosi prave promene. To je rađeno proteklih 30 godina i rezultate toga danas živimo. Osećaj odgovornosti i iskrenosti mi nalaže da u tome ne učestvujem”, napisao je Janković.

On je naveo da veruje da do bolje Srbije vode političke ideje PSG i Građanskog bloka 381. Dodao je i da oseća krivicu zbog nedostatka rezultata. “Što naš program, vrednosti i drugačiji način shvatanja politike, uprkos ogromnom radu i žrtvama sjajnih ljudi oko mene, ne dobijaju zamah, već Srbija opet kreće u krug”.

U vremenu u kom su pogažene sve ljudske vrednosti građanskog društva teško je biti trezven i racionalan, istakao je. “Još je teže izgledati normalno u srpskoj politici, u kojoj ništa nije onako kako izgleda da jeste. Nemam dilemu da li su ciljevi koje smo postavili vredni borbe i nastaviću je kao običan član Pokreta slobodnih građana i na druge načine”, zaključio je Janković.

PROČITAJTE JOŠ: VIŠE OD 20 HILJADA UČESNIKA NA PROTESTU, NASTAVAK IDUĆE SUBOTE!

On je na Tviteru komentarisao jučerašnje lokalne izbore u Lučanima i konstatovao da niko nije trebalo da troši ljude i rezurse, i da je to još jedan loš eksperiment. “Izbori će biti fer kad ih bude organizovala privremena vlada, uz podršku sveta”, napisao je ranije danas Janković.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) LUČANI: NAPREDNJACI PRIZNALI IZBORNU KRAĐU!

(izvor: N1)

Comments

comments