Politika

Savez za Srbiju traži hitne ostavke Radojičića i Vesića zbog kolapsa u Beogradu

Odbornička grupa Savez za Srbiju zatražila je danas hitne ostavke gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića i njegovog zamenika Gorana Vesića radi kolapsa u Beogradu zbog snežnih padavina.Zamenik šefa odborničke grupe “Savez za Srbiju” u Skupštini Grada Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović u pisanoj izjavi je naveo da nikad u savremenoj istoriji Beograda gradjani nisu bili prinudjeni da zbog snega peške prelaze mostove, niti je saobraćaj obustavljan u glavnim ulicama, kao što je to juče bio slučaj.

“Gradska vlast je juče pre podne uspela da ostane bez industrijske soli, pa su počeli da bacaju običnu so, što je pravi uzrok kolapsa u poslepodnevnim časovima. Noćas su koristili kalcijum hlorid, koji se inače baca samo na temperaturama ispod minus 10”, naveo je Jovanović.

On je kazao i da izjave Radojičića i Vesića poput onih da ih meteorolozi nisu obavestili da u januaru pada sneg, ili da su za kolaps u gradu krive klimatske promene, samo potvrdjuju da se radi o osobama nedostojnim za obavljanje najviših funkcija u glavnom gradu Srbije.

(Izvor: Beta)

Comments

comments