Politika

“Šešelj od zemunaca dobijao pare za kampanju”

Vojislav Šešelj bio je okrivljen za saradnju sa zloglasnim zemunskim klanom i podstrekivanje na ubistvo premijera Zorana Đinđića, ali postupak protiv njega nije vođen jer je bio u Hagu. Taj postupak do danas nije nastavljen, iako se lider radikala pre skoro četiri godine vratio iz Haga. Svedoci saradnici poprotiv zemunskog klana su svedočili su da je imao veoma česte kontakte sa vođom Dušanom Spasojevićem, što je Šešelj i potvrdio.

Članovi nekadašnjeg zemunskog klanaFOTO: RAS SRBIJA
Članovi nekadašnjeg zemunskog klana

Svedočili su i da su pripadnici klana bili angažovani da se fizički obračunavaju sa demonstrantima protiv radikala u Zemunu, kao i da su spalili štampariju koja je štampala publikacije protiv Šešelja i njegove stranke. Svedoci saradnici su govorili i da je Šešelj od “zemunaca” dobijao novac za političke kampanje kao i da mu je Spasojević poklonio džip.

Ubijeni svedok saradnik Zoran Vukojević svedočio je i da je Šešelj od Spasojevića tražio da ubije premijera Đinđića. Takođe, Spasojević i Mile Luković Kum otkupili su veoma povoljno placeve i započeli gradnju zdanja u Šilerovoj ulici, dok su Šešelj i SRS devedesetih držali vlast u Zemunu.

(Izvor: Blic.rs)

Comments

comments