DruštvoIzbor Urednika

Sezona lova na N1

Televizija N1 je jedna od malobrojnih, ali zaista itekako malobrojnih medija kojima glavni i odgovorni urednik ne sedi na Andrićevom Vencu što u poslednje vreme izaziva ozbiljnu količinu napada i bljuvotina na njihov rad.

Čovek koji kontroliše sve u Srbiji, pa tako i 90% medija ima itekako veliki problem što eto, postoji jedna kablovska televizija koja se usuđuje da izveštava negativno o liku i delu predsednika i svih poltrona okupljenih oko njega.
Od samog početka rada N1 televizije primećen je negativan stav tadašnjeg premijera, a sada predsednika, faraona ili šta li je već prema njima, međutim u poslednje vreme situacija postaje sve lošija, a napadi sve češći i odvratniji.

Nije tajna da Vučić “ne miriše” direktora programa N1, gospodina Jugoslava Ćosića, verovatno mu nikada i neće oprostiti što ga je, sada već davne 2009. godine “rastavio na proste činioce” u ovoj debati na b92.

Danas, kada pod svojom kontrolom ima toliko medija da je to zaista odvratno, trudi se svim silama da ugasi svaki koji pokaže i najmanju količinu kritike, a najveći trn u oku je svakako N1.
Upravo zato svedoci smo etiketiranja “Američka televizija”, kada god mu se ukaže prilika, svađe i vređanje zaposlenih na ovoj televiziji i od ostalih aktera u vlasti (nedavno vređanje Maje Nikolić od strane Vesića) ili jednostavno ignorisanje i bežanje od pitanja (slučaj Vulin).

Cela situacija je otišla i korak dalje, korak luđe (korak od sedam milja doduše), kada je sns objavio spot na Youtube-u gde kukaju jer je eto, zamislite Dačić dobio 8 sekundi više od Vučića u prilogu sa rođendanske žurke Srpske Napredne Stranke.

Nedugo potom, simpatična devojka zaposlena u opštini Voždovac, snimala je ekipu N1 televizije u Prnjavoru pod izgovorom da “želi da čuje izjave građana”, što je itekako ozbiljan napad na slobodu medija, ili ono malo što je od toga u Srbiji ostalo.

Nema sumnje da je svaki od ovih, a i mnogih drugih incidenata dirigovan od strane Aleksandra Vučića, koji jednostavno ne može da podnese kritiku i takođe nema sumnje da što mu se neminovni pad sa vlasti bude bližio, napadi će postajati sve češći i sve ozbiljniji.

Zbog svega toga, redakcija sajta gerila.rs pruža apsolutnu podršku N1 televiziji i želimo im da nastave svoj sjajan rad.
A gde možete dobiti bolju potvrdu da obavljate sjajan posao, nego kada vas najteže moguće napada najveći šljam u Srbiji.

Comments

comments