Društvo

Simonović izlazi iz pritvora, Jovanović strahuje za svoju bezbednost

Predsednik opštine Grocka i visoki funkcioner Srpske napredne stranke Dragoljub Simonović, osumnjičen da je nalogodavac spaljivanja kuće novinara Milana Jovanovića iz Vrčina, izlazi iz pritvora pošto je Drugi osnovni sud u Beogradu odbio predlog tužilaštva da mu se pritvor produži, rekla je za Cenzolovku Jovanovićeva advokatica Ana Matić.

Prema njenim rečima, Drugi osnovni sud smatra da su prestali svi razlozi za zadržavanje Simonovića u pritvoru, odnosno da nema opasnosti da osumnjičeni Simonović može da ponovi ili dovrši delo za koje se tereti, te je odbio da mu produži pritvor.

PROČITAJTE JOŠ: BUDUĆNOST SRBIJE: VUČIĆ U SMEDEREVU SVEČANO OTVARA AMBULANTU KOJA RADI VEĆ 2 GODINE!

Ona je objasnila da je Simonoviću pritvor određen kako ne bi uticao na svedoke i zbog mogućnosti da ponovi delo.

S obzirom na to da su danas saslušani svi svedoci, tehnička je stvar kada će Simonović biti pušten, kaže Matić Alimpijević.

Sudija Dejan Garić iz Drugog osnovnog suda kaže da do završetka radnog vremena (15.30) nisu dobili nikakav podnesak od Drugog osnovnog tužilaštva, te da Simonović neće biti pušten danas.

PROČITAJTE JOŠ: SPRDNJA SE NASTAVLJA: VULIN PROŠAO LEKARSKE PREGLEDE I ZADUŽIO UNIFORMU!

“Ne osećam se bezbedno uopšte, ponovo postajem meta. Sud će biti saučesnik Dragoljuba Simonovića ako mi se opet nešto desi. On svaki dan mora da prođe pored moje kuće, pošto stanuje u blizini. Šta mogu da očekujem? Da mi opet spale kuću? Kuća je sada puna majstora, ali se pitam da li da je uopšte renoviram”, rekao je za Cenzolovku Milan Jovanović.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da Skupština grada nema ingerencije da smeni predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, osumnjičenog da je naložio paljenje kuće novinara portala Žig info, već da samo može da raspiše vanredne lokalne izbore u toj opštini ako se za to steknu uslovi.

Novinaru Jovanoviću kuća je zapaljena u noći između 11. i 12. decembra.

PROČITAJTE JOŠ: RADIO 4 GODINE U LEONIJU, A NEMA NI DANA RADNOG STAŽA?!

(izvor: N1)

Comments

comments