DruštvoPolitika

Sindikat radi protiv radnika?!

Dokumenti objavljeni na fejsbuku potvrđuju kako je sindikat prosvetara u Rumi, lošim dogovorom, ojadio svoje radnike za cenu prevoza

Dušan Kokot, potpredsednik Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, objavio je na društvenim mrežama dokument do kojeg je došao, a koji pokazuje da je predstavnik Sindikata prosvetnih radnika Vojvodine za opštinu Ruma, potpisao protokol po kojem je taj sindikat saglasan da se radnicima isplati 1.200 dinara mesečno za prevoz, dok, u drugom dokumentu, autoprevoznik potvrđuje da je minimalna cena karte na mesečnom nivou za prevoz radnim danima 2.200 ili 2.300 dinara.

DUŠAN KOKOT: DA VIDIMO KAKVI SU NAM “SINDIKATI”

Šta vlast radi to svi znamo. Ali da bi ona to radila uspešno, potrebno je da imaju pomoć sa druge strane.

Danas malo o toj “pomoći” !

Zakonom i kolektivnim ugovorom definisano je da zaposlenom pripada naknada za dolazak i odlazak sa posla u visini karte u javnom saobraćaju.

Primer- OPŠTINA RUMA!

Karta u gradskom prevozu košta 50 dinara, odnosno 100 dinara za dolazak i povratak sa posla. U standardnom mesecu to je 2200 ili 2300 dinara mesečno!
“Sindikat” koji se zove Sindikat prosvetnih radnika Vojvodine, desna ruka deda Brajkovića, organizacija koja za “nečiji” interes pokušava da izbaci mene i NSPRV iz organizacije, potpisao je PROTOKOL sa predsednikom Opštine Ruma da SVI ZAPOSLENI U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA, dakle ne samo članovi tog “sindikata” dobijaju 50% zakonom pripadajuće naknade!!!

Šta zaposleni gube (oko 800 ljudi) to se jasno vidi iz ovih dokumenata do kojih sam došao, a šta potpisnici ovog krivičnog dela dobijaju, to bi se moglo lako utvrditi! Da sam na mestu tih ljudi, ja bi ih TUŽIO za štetan ugovor i od njih naplatio štetu koju sam zbog njihovog potpisa pretrpeo!!!

Kakvi su nam neki “sindikati” manje bi članove koštalo da bace pare kroz prozor umesto što plaćaju članarinu!

(Izvor: Borba.rs)

Comments

comments