Društvo

Siniša, kad ćeš vratiti pare koje si ukrao roditeljima za vrtiće?!

Svi koji su prethodnih godina podizali svoju decu u ovoj zemlji morali su dobar deo kućnog budžeta da izdvajaju za vrtiće. Međutim, oni koji su živeli u Beogradu, morali su da izdavajaju dodatna sredstva i to zbog odluka gradskih vlasti koje su bile protivzakonite!

Što je još gore, aktuelna beogradska vlast na čelu sa Sinišom Malim odbija da vrati novac roditeljima i tako krši pravo na imovinu iz člana 1 protokola 1 uz Evropsku konvenciju i člana 58 Ustava Republike Srbije.

U međuvremenu, neki od roditelja su, normalno, tužili grad Beograd zbog ovakvog bezobraznog i protivzakonitog postupka.

Za one koji možda ne znaju, tokom četiri godine roditelji su plaćali vrtić skuplje nego što je to bilo zakonom propisano – umesto 2.700 plaćali su i do 8.700 dinara.

Neosnovano naplaćivanje počelo je za vreme prethodne vlasti, a nastavilo se i 2013. kada je na čelo gradske vlasti došao Siniša Mali.

SNS je naravno, odmah svu krivicu za potkradanje roditelja gledao da svali na prethodnu vlast. Međutim, tu ima jedno veliko ALI: Beograđani su uvećanu cenu vrtića plaćali sve do 1. januara 2015. a Siniša Mali je na čelu Beograda od novembra 2013.

Ne samo da je SNS NASTAVIO NEZAKONITU PRAKSU, već su gradske vlasti na čelu sa Malim i SNS umesto da vrate odmah preplaćeno, odlučile su da uđu u sudske sporove što znači da je i po tom osnovu naneta dodatna materijalna šteta gradskom budžetu!

Naime, izlazak na ročište iznosi oko 100 evra, pisanje tužbe najmanje još toliko, naplaćuje se i pristup sudu što znači da će Grad svakom roditelju na ime sudskih troškova morati da plati najmanje 500 evra.

I posle svega, kako Siniša Mali može bilo koga da proziva za kriminal ili nesavesno upravljanje Beogradom?!

Comments

comments