Zabava

SJAJNO: Iskoristili trik iz Simpsonovih i uhapsili 21 begunca!

Često pričamo viceve o glupim policajcima, ali ponekad im stvarno treba čestitati na domišljatosti. A prijatno je iznenađenje da neki “momci u plavom” gledaju ovu sjajnu animiranu seriju!

Genijalan plan Policije iz Južnog Jorkšira u Velikoj Britaniji doveo je do hapšenja 21 osobe.

Policija je u ime lažne kompanije slala praznične kartice osumnjičenim licima, obećavajući pakete sa besplatnim vinom, šampanjcem, božićnim pudingom i brojnim drugim poslasticama. Ukoliko žele ove bogate besplatne pakete, sve što “srećni dobitnici” treba da urade jeste da navedu željeni datum isporuke na kućnu adresu. Nakon što su poverovali u ovu prevaru, ljude su ispred kuće umesto kombija sačekali policijski automobili.

Za dva dana uhapšen je 21 kriminalac. Oni su traženi zbog krađe, različitih napada, prevara, seksualnog uznemiravanja, vožnje u pijanom stanju, opasne vožnje i optužbi u vezi sa drogom. Oduzeto je nekoliko vozačkih dozvola, nekoliko ljudi je završilo iza rešetaka, a ostali su primorani da plate novčanu kaznu.

Ljubitelji popularne animirane američke serije Simpsonovi smatraju da ova taktika prilično podseća na onu kojom se poslužio šerif Vigam, koji je kriminalce naveo da pomisle da će dobiti besplatan motorni čamac. Na ponudu je naseo Homer, koji je dobio kaznu za neplaćeno parkiranje.

(izvor: srbijadanas.com)

Comments

comments