Politika

Skidao tablu sa centrale DS, a sad Đilasu osniva odbore?

Osoba koja je svojevremeno rukovodila skidanjem table ispred centrale Demokratske stranke u Nušićevoj ulici u Beogradu, sada osniva lokalne odbore za stranku Dragana Đilasa, tvrde za Gerilu izvori u DS.

Naime, kako navode, u pitanju je Miloš Marković iz Aranđelovca, inače član Glavnog odbora u DS. Na snimku koji je nedavno objavio doskorašnji funkcioner DS Balša Božović, tvrde naši izvori, vidi se upravo Marković kako nadgleda skidanje table sa nazivom DS.

Marković se, prema rečima naših sagovornika, ponovo “provrednio”, ali ovog puta pod zastavom Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, te je tako juče bio na osnivanju lokalnog odbora SSP u Aranđelovcu.

Podsetimo, već duže vreme na društvenim mrežama članovi Demokratske stranke koji se ne slažu sa rukovodstvom predvođenim Zoranom Lutovcem, upiru prstom u Dragana Đilasa i poručuju da im upravo on rastura stranku. Pojavu dotičnog Markovića na Đilasovim stranačkim skupovima, vide kao još jedan prilog svojim tvrdnjama.

“Predsednik RO DS za saradnju sa sindikatima Zoran Tanasijević i Miloš Marković član GO DS oz Arandjelovca…večeras na tribini SSP u Arandjelovcu. Ovaj prvi je i 2018 godine učestvovao u osnivanju odbora Djilasove stranke po Mladenovcu a ovaj drugi je jedan od najglasnijih branilaca Lutovca. Sve više postaje jasno o čemu se radi zadnjih 28 meseci od DS…” – napisao je Ivan Krstić, dugogodišnji član DS, na svom fejsbuk profilu.

Inače, za predsednika arandjelovačkog odbora Đilasove stranke izabran je Milan Jovanović, nevenčani suprug izvesne Maje Antić koja je, kako tvrdi naš izvor iz DS, bila dugogodišnja članica DS. Prema navodima izvora, nakon debakla DS na beogradskim izborima Jovanovićeva je odlučila da se prikloni Draganu Đilasu i pomogne mu u osnivanju stranke i formiranju odbora u Arandjelovcu. Kao svoj “kapital” donela je u SSP oko 150 pristupnica, od kojih su se mnoge, tvrdi naš izvor, pokazale kao “lažne”.

“Tu su bili članovi DS, koji nisu ni znali da su se ‘učlanili’ u DS! Maja je, kao bivša članica gradskog odbora, iskoristila podatke tih ljudi i učlanila ih u SSP bez njihovog znanja”, tvrdi izvor.

Comments

comments