Politika

Škoro: Bojkot je glogov kolac za Vučića

FOTO: Milica Vučković

Novinar Srdjan Škoro izjavio je danas da je bojkot izbora “glogov kolac” za predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića i njegovu vlast posle koje neće moći da se “povampiri”.

Škoro se na skupu opozicije koji označava početak kampanje bojkota izbora prvi obratio okupljenima, i ocenio da je bojkot izbora u Srbiji ljudska obaveza.

“Ko izadje na izbore taj je Vučićev 100 odsto i on više nije opozicija”, kazao je on i dodao da posle bojkota ništa neće biti isto.

Izvor: Insajder


Naučni saradnik na Institutu za fiziku Slobodan Prvanović podsetio je na Zahtev za promenu uredjivačke politike Radio-televizije Srbije (RTS), koji je potpisalo više od 140 pripadnika akademske zajednice.

Prvanović je istakao važnost tačnog izveštavanja javnog medijskog servisa i obrazložio da RTS to ne čini.

Potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić izjavila je da nema dilemu da li su važniji skupštinski mandati ili oporavak Srbije te nikada ne bi pristala da učestvuje u unapred pokradenim izborima.

Izvor: Direktno


“Ne bih pristala da učestvujem na unapred pokradenim izborima i postanem narodna poslanica koja će da prima poslaničku platu dok opozicionari dobijaju batine u Vučićevoj Srbiji”, kazala je ona.

Rakić je pozvala da se Srbija uredi, a po njenim rečima to počinje tako što će biti održani izbori “onako kako treba”.

“Izborimo se za slobodne i poštene izbore jer je to prvi korak ka stvaranju poštene Srbije”, rekla je ona.

Ocenila je da se učešćem u “simulaciji izbora” neće ništa promeniti, već će sve ostati isto.

Srpska opozicija koja je donela odluku o bojkotu izbora započela je večeras u Beogradu u Kombank dvorani “prvi zajednički skup”, nakon čega bi trebalo da bude održana protestna šetnja do zgrade Radio televizije Srbije (RTS).

Izvor: Beta

Comments

comments