Politika

Trifunović (PSG): Vučiću, ušao sam u politiku da bih te posalo na djubrište istorije

Izvor: N1

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je danas da u politiku nije ušao da bi se “igrao” sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, već da bi ga poslao na “djubrište istorije”.

“Izvini, mili (Vučiću), što te vraćamo u period života iz kojeg vučeš najveće traume, ali opet ćeš morati, dete moje, da se igraš sam. To je tužno. Idi kući i izvuci svoje krpene lutke, ali ovog puta bez nas u teatru apsurda u koji želiš da nas smestiš”, kazao je Trifunović.

Izvor: N1Rekao je da bojkot izbora ne predstavlja povlačenje i dodao da će opozicija “tek cepati cipele” kako bi pokazala narodu da ne treba da pristane na poniženje “jer dostojanstvo i sloboda nemaju cenu”.

Naveo je da je “zahvalan na ponudama” koje je navodno dobio od vlasti i dodao da Vučić treba “da shvati da neće da se igra ni za cenzus, ni za 500.000 evra, niti da bude Dačić na mestu Dačića”.

“Zašto ne učestvujemo u tvojim predstavama? Nalazimo se u zgradi starog Doma sindkata, danas su sindikati uništeni, radnici poniženi i obestrpavljeni. Preko puta je Dom omladine, a vi omladinu terate iz zemlje i mrzite decu”, dodao je on.

Izvor: Insajder


Trifunović je svoj stav obrazlažio time da državu vode “seljačine i korumpirane pijavice”.

“Nećemo da se igramo zato što se opljačkali sve, ali vam dostojanstvo ne damo. Integritet nema cenu, slobodni smo gradjani. Aco, sloboda nema cenu. Ne pristajemo da mislimo da su čemer, nesreća i siromaštvo naša sudbina”, kazao je Trufunović.

Srpska opozicija koja je donela odluku o bojkotu izbora okupila se večeras u Beogradu na skupu u Kombank dvorani kojim je označen početak kampanje bojkota, a zatim je počela i protestna šetnja do zgrade Radio-televizije Srbije.

 

Izvor: Beta

Comments

comments