Društvo

SNS crta metu sudiji Majiću

Nove izjave poslanika narodne skupštine ne samo da su se oglušile o pozive strukovnih udruženja, već su pooštrile optužbe na račun sudije Miodraga Majića.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ NAVODNO SPREMIO MERE PROTIV PRIŠTINE, ALI…

Podsećamo da se celokupan skup uvreda, diskreditacija i insinuacija na račun sudije Majića, odigrao zbog njegovog gostovanja u emisiji Utisak nedelje, u kojoj je argumentovano iznosio stručne stavove, saopštio je Centar za pravosudna istraživanja (CEPRIS).

Loading…

U saopštenju koje su potpisali članovi Upravnog odbora CEPRIS-a ističe se da je sudija Majić zbog izlaganja stavova koji su suprotni stavovima vladajuće većine, u Narodnoj skupštini optužen za neka od najtežih krivičnih dela (“deo šire zavere protiv Aleksandra Vučića”).

PROČITAJTE JOŠ: SPRDAČINA: KONKURS ZA DIREKTORA METROA U BEOGRADU

„Optužbe ove vrste ne samo da narušavaju elementarna pravna i etička pravila u odnosima između grana vlasti, dostojanstvo sudijske funkcije, naučni, kulturni i društveni angažman Miodraga Majića, već mogu da dovedu i do ugrožavanja njegove bezbednosti“, stoji u saopštenju koje su potpisali bivša predsednica Vrhovnog suda Vida Petrović Škero, sudija Višeg suda u Beogradu Aleksandar Trešnjev i profesori Pravnog fakulteta u Beograudu Miodrag Jovanović i Goran P. Ilić.

PROČITAJTE JOŠ: UHAPŠENI AKTIVISTI KOJI SU POKUŠALI DA SPREČE ISELJENJE PORODICE U NOVOM SADU!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments