Politika

SNS dobio prvi ŠAMAR zbog Kosova: DSS izašao iz koalicije u 14 OPŠTINA!

Predsedništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) odlučilo je da svi opštinski odbori koji su u 14 lokalnih samouprava učestvovali u vlasti sa Srpskom naprednom strankom raskinu koaliciju i izađu iz vlasti, izjavio je danas predsednik DSS Miloš Jovanović.

On je, na konferenciji za novinare, objasnio da danas u Srbiji više nisu normalne poltiičke okolnosti i da „koliko god lokalne koalicije nemaju veze sa nacionalnom politikom, moraju imati veze sa izdajom, koja je danas na delu“.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): SAV UŽAS NAPREDNJAČKE SRBIJE MOŽE DA SE VIDI U OVA 2 MINUTA…

Jovanović (na slici ispod) je rekao da napuštanje lokalnih koalicija sa SNS nije uvod u ulazak DSS u opozicioni Savez za Srbiju (SZS), ali nije isključio ni tu mogućnost.

Mi nismo deo tog saveza, a da li ćemo biti – ne znam, istakao je on.

Jovanović je dodao da će odluka o ulasku ili ne u SZS zavisiti od procene DSS „kako na njajbolji način zaustaviti ovo ludilo“.

PROČITAJTE JOŠ: ŽENA BATE GAŠIĆA DOBILA 2,5 MILIONA NA NAMEŠTENIM KONKURSIMA!

Ako je to savez – biće savez, ako je nešto drugo, biće to drugo. Nama je cilj da se ovo zaustavi, naveo je on.

Prema mišljenju Jovanovića, izdajnička politika SNS po pitanju Kosova se ne može promeniti „i to je danas postalo sasvim jasno“, a pokazalo se da je unutrašnji dijalog koji je pokrenuo Aleksandar Vučić, bio farsa i „poslužio je isključivo za pripremu terena za kapitulaciju i izdaju“.

Vučićeve izjave u poslednja tri meseca su, smatra Jovanović, bile skandalozne i uvredljive za sve građane, u njima je sve više neistina i krajnje perfidnih tvrdnji, a koristi ih za „plašenje naroda lažnom alternativom – ili potpis na pravno obavezujući sporazum ili rat“.

PROČITAJTE JOŠ: HAOS U ŽAGUBICI JE NASTAO USLED PUCANJA NELEGALNE BRANE, IZGRAĐENE ZBOG MALE ELEKTRANE?!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments