Politika

SNS hunta protiv građana Srbije

Šta je to što obeležava vladavinu Srpske Napredne Stranke? Pored katastrofalnih rezultata, uništavanja ekonomije, nezaposlenosti, kriminala i korupcije, sns kartel će ostati upamćen i po postavljanju najvećeg ološa kojeg Srbija ima na najodgovornije pozicije u državi.
Pretnje, ucene, uvrede i fizički napadi sasvim su normalna sredstva koja kartel koristi u cilju opstanka na vlasti. A šta drugo i očekivati, kada po rezultatima koje su ostvarili za prethodnih 5 godina i više nego očigledno je da nisu sposobni da sačuvaju ni nacrtanu ovcu, a kamoli da upravljaju jednom državom.

Nažalost u poslednjih nekoliko dana svoj bezobrazluk su podigli na potpuno viši nivo. Da li su i sami svesni da im se fotelje ozbiljno drmaju, ili jednostavno sve više otkrivaju svoje pravo lice nismo sasvim sigurni, ali pogledajte samo ova dva slučaja koji su ne samo potpuno neprimereni za vlast jedne evropske države, već sadrže ozbiljna krivična dela od kojh će policija i tužilaštvo sasvim sigurno i vrlo uspešno okrenuti glavu.

Na slici iznad vidimo poruke mladog pobornika reformi iz Niša koji ima sasvim pristojne argumente za ubeđivanje svojih sugrađana zašto bi trebalo da podrže Aleksandra Vučića.
U srpskom zakonu postoji jasno definisano krivično delo “Ugrožavanje sigurnosti“.
Šta čini radnju radnju izvršenja ovog dela? Čini je upućivanje pretnje nekom licu ili grupi lica, jer je reč o ugrožavanju sigurnosti ozbiljnom pretnjom. Naravno, ovo krivično delo se ne računa ukoliko je učinjeno zarad višeg cilja, kao na primer opstanka Aleksandra Vučića na vlasti, u tom slučaju je savim opravdano i potpuno legitimno.

Ukoliko mislite da je slika iznad strašna (a bogami, itekako jeste), šta reći tek za ovo što sledi?

Jovana Božović Vujtović je inače pomoćnik predsednika opštine Vrbas. U slikama iznad vidimo kako se sasvim legitimno i pošteno bori za svoju funkciju i opstanak sns kartela na vlasti.
Naime, gospođa Božović Vujtović ne samo da priznaje stranačko zapošljavanje, već ide i korak dalje (što je sasvim napredno) i preti da će oni koji su preko kartela zaposleni, ostati bez tog istog posla ukoliko barem na momenat otkažu poslušnost.

Zli jezici bi i te poteze okarakterisali kao krivično delo, ali molim vas, nemojmo biti smešni. U ratu i ljubavi je sve dozvoljeno, a gore navedena gospoda iz kartela se u isto vreme bore za ljubav prema vlasti, dok ratuju protiv neposlušnih građana.
Sve im opraštamo, opraštamo ali ne zaboravljamo. A kad tad će doći vreme da se račun naplati.

Comments

comments