Politika

(VIDEO): “SNS mi već dve godine crta metu na leđima”

Funkcionerka Demokratske stranke (DS) i odbornica u Vršcu Dragana Rakić izjavila je da poslednje dve godine žrtva pritisaka, medijskog linča i pretnji koje joj upućuju članovi Srpske napredne stranke (SNS) koja u tom gradu ima apsolutnu vlast.

“Samo zbog toga što se bavim politikom, a nisam članica SNS-a, zato što sam odbornica koja glasa po svojoj savesti i zato što javno kritikujem štetne skupštinske odluke i pišem kritičke tekstove, ja sam već dve godine žena na čijim je leđima SNS nacrtala metu”, rekla je Dragana Rakić novinarima u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): “PREDSEDNIK TREBA DA BUDE U ČITANKAMA”!

Ona je istakla da su do nje došle informacije o pretnjama upućenim njenom sinu.

“Do mene je došla rečenica – Ti imaš dete, mi imamo gepek”, rekla je Dragana Rakić i dodala da joj direktna pretnja nije upućena i da će ukoliko se to dogodi ceo slučaj prijaviti policiji.

Posumnjala je da će dobiti otkaz zato što je predsednik gradske skupštine Nenad Baroš zatražio njen otkaz, javno na sednici, a potom je 4. aprila dobila dve službene beleške od direktorke biblioteke na koje je morala da se izajasni.

Prva beleška se odnosi na vreme koje je provela na pauzi, odnosno na to da je van biblioteke bila sat vremena, a druga na činjenicu da je tog dana razgovarala sa posetiocem koji je po oceni direktorke bio u “vidno alkoholisanom stanju”.

“To je verovatno priprema da mi se taj otkaz uruči u nekoj doglednoj budućnosti i ja sad postavljam pitanje, ako ja nastavim i dalje da iznosim svoje mišljenje da će mi taj otkaz i biti uručen”, upitala je ona.

Dragana Rakić je podsetila da već duže vreme protiv nje medijsku hajku vode dva portala – Južni banat i E-Vršac, koji su o njoj napisali seriju naručenih tekstova, čiji je cilj bio, kako tvrdi, diskreditacija njene ličnosti.

Zbog mizoginije, seksizma i diskriminacije u tekstovima, poverenica Brankica Janković naložila je glavnom i odgovornom uredniku portala E-Vršac da se javno izvini Dragani Rakić, ali je rok za izvinjene prošao 2. aprila.

PROČITAJTE JOŠ: VIC DANA: VUČIĆ SE BORI ZA SLOBODU MEDIJA

“Moram da reagujem i da vas pitam, dokle smo mi to stigli kao društvo. Ono što je zabrinjavajuće je što smo mi kao društvo i ja kao pojedinka navikli na nasilje i prihvatili ga kao svakodnevicu”, upozorila je Dragana Rakić.

Potpredsednica DS Tamara Tripić istakla je da Dragana Rakić primer kako aktuelna vlast strah i pritiske upotrebljava kao sredstvo za borbu s političkim neistomišljenicima.

“Niko nema pravo da nam oduzme slobodu kritičkog mišljenja i niko nema pravo da nas navikne da je snaga ucena veća od snage argumenata i to je nešto na šta mi kao društvo ne smemo i nemamo pravo da pristanemo”, rekla je Tripićeva i dodala da će DS pomoći Dragani Rakić svim pravnim sredstvima.

Rakićeva je došla u “žižu javnosti” u avgustu prošle godine nakon teksta u kojem je kritikovala rad predsednika i premijerke Srbije, nakon čega su usledili tekstovi sa naslovima “Zašto Dragana Rakić mrzi i vređa Vršac, Vrščane, Grožđebal…?”, a posle čega je premeštena na drugo radno mesto, sa nižim kvalifikacijama, u biblioteci.

PROČITAJTE JOŠ: MINISTRE, ZAŠTO NE KAZNITE NASTAVNICU KOJA JE VODILA DECU U CECINU KUĆU?!

(izvor: N1)

Comments

comments