Politika

SNS napada lokalne medije, a duguje im 200 hiljada za oglase!

Na poslednjoj sednici Gradske skupštine šef odborničke grupe SNS dr Aleksandar Pajić ustvrdio je da u Šapcu vlada medijski mrak i da ova stranka nema mogućnosti da iskaže svoje stavove, čak ni jednom jedinom rečenicom.

PROČITAJTE JOŠ: SRBI SA KIM PORUČILI: “VUČIĆ JE BEDNA KUKAVICA”!

Iste večeri RTV Šabac objavio je da su Aleksandar Pajić kao i drugi čelnici šabačkog povereništva SNS više puta pozivani kao sagovornici u informativnom programu, ali se oni nisu odazvali.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO, VIDEO): SVE O NAPADU NA BORKA STEFANOVIĆA!

Uz to, SNS ne poziva na događaje i konferencije za novinare ovu medijsku kuću. Inače sednice Gradske skupštine prenose RTV Šabac i TV As, izveštaji sa ovih sednica objavljuju se u nedeljnicima Glas Podrinja i Podrinske. Ono što ukazuje na odnos SNS prema novinarima jeste to da su do izborne kampanje pre dve godine novinari ova dva nedeljnika kao i RTV Šabac na konferencijama za novinare sedeli za istim stolom kao i aktivisti ove stranke, što je neprimereno za uobičajene standarde izveštavanja. Takođe, barem kako ukazuju u Podrinskim, redovno su objavljivani izveštaji sa ovih konferencija, ali je SNS ostao dužan ovom glasiIu više od 200.000 dinara za predizbornu kampanju. Da nema medijskog mraka za SNS u Šapcu (na slici ispod) dokaz je ti što TV Kopernikus redovno ima goste iz ove stranke, a da na TV As imaju zakupljene termine.

Međutim, ono što je sporno jeste ponašanje i izjave predstavnika SNS. Iskazuju se brojne neistine i uvrede, pa je tako dr Pajić ustvrdio da su jednoj školi đaci svakodnevno ugroženi na času fizičkog, zato što nije instalisan uređaj za dojavu požara, što nije istina, ili da Slobodna zona „zvrji prazna“, iako ovde posluje oko pedesetak stranih i domaćih firmi, a čak je izjavio da gradska vlast više vodi računa o ribama nego o građanima, pominjući jedno od retkih postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Srbiji. Za satiričnu emisiju na TV Šabac „Dobar, loš, zao“ kao i za Podrinske dr Pajić je najavljivao da će podneti i tužbu.

PROČITAJTE JOŠ: “PODIZANJE TARIFA SLUŽI ZA SKRETANJE PAŽNJE DOK TRAJU HAPŠENJA I DOK RADOIČIĆ SEDI PORED VUČIĆA”

(izvor: danas.rs)

Comments

comments